Slavoj překvapil favorizovaný tým SK Běleč

V dohrávce 14. kola třetí třídy skupiny A se utkal Slavoj Kladno s SK Běleč. Mezi kluby panuje dlouholetá rivalita, takže utkání bývají někdy vypjatá a Běleč na třetím místě ještě pokukuje po postupové baráži. Pro zranění nebo vyloučení nastoupila obě mužstva částečně oslabena, přesto zápas sliboval zajímavý souboj. SLAVOJ KLADNO - SK BĚLEČ 4:2 (1:1).

Úvod náramně vyšel Bělči. Již ve čtvrté minutě frnkl obraně Slavoje Hejda a překonal bezmocného Přerovského, jenž není brankář a stál v bráně po deseti letech. Zaskočení domácí se z úderu nemohli vzpamatovat, čehož hosté využívali k útočení, jemuž však chyběla koncovka. Postupně však Slavojáci zvedali hlavu a začínali přebírat iniciativu. Ve 25. minutě dostal přihrávku nekrytý Král a bez přípravy prudkou ranou vyrovnal. Slavoj si dále udržoval mírnou převahu, ale do konce poločasu se již skóre neměnilo.
Druhý poločas začal Slavoj zostra. Hned ve druhé minutě se střídajícímu Procházkovi nepodařilo ze skrumáže protlačit balon do branky, ale v 55. minutě, také po skrumáži, se odražený míč dostal na "velké vápno" k Valterovi, jenž dělovkou prostřelil vše, co stálo v cestě. Bělečtí, kteří přijeli v roli favorita, byli dobrou hrou Slavoje zaskočeni. Hra se občas přiostřila, ale rozhodčí Hruška, jenž přijel kladenským rozhodčím vypomoci z okresu Praha-západ, se nenechal rozhodit a v pohodě i bez žlutých karet emoce zkrotil a utkání suveréně odřídil. V 73. minutě diváci viděli další parádu, když z dobrých dvaceti metrů vypálil Vávra a nešťastný brankář Šnobl, který v utkání mnohému zabránil, byl bez šance. Za stavu 3:1 bylo rozhodnuto, Běleč již evidentně neměla síly na zvrat. V pohodě hrající domácí v 85. minutě Procházkou, jenž se uvolnil a sám před brankářem nezaváhal, zvýšili na 4:1. Tři minuty na to zahrávali hosté přímý kop, domácí chybně postavili zeď a Dvořák mazácky malou mezeru mezi zdí a tyčí přesně trefil a stanovil konečný účet na 4:2.
Pohledné utkání s hodně góly se určitě 50 divákům líbilo, i když Bělečtí, jichž byla v hledišti většina, moc spokojeni domů neodjížděli.

SLAVOJ: Přerovský - Kovář, Vávra, Böhm, Král, Valter, Nový, Moutelik (46. min. Procházka), Petráček, Vlk, Schönherr. Tren.: Ančička

BĚLEČ: Šnobl - Rábl, Tyburec Ondra, Fejfar, Tyburec Mir. (Čermák), Smrž, Diviš, Bureš, Sádlo, Hejda, Dvořák. Tren.: Trousil

- frč -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí