Kladno poprvé na jaře za tři body. Příští týden může být pro klub zlomový

Kladenský SK dnes dopoledne vybojoval tři body za výhru v Libiši 1:0 (1:0).

Kladenským fotbalistům opět svítá naděje, že dostanou smluvené peníze, které někteří postrádají údajně od loňského listopadu. Od města by na účet klubu měla buď do konce března nebo v dubnu dorazit dotace na fungování prvního týmu a od Sparty prý část peněz za přestup Bořka Dočkala do Číny. 

Dnes v Libiši ještě hráči kladenského SK kopali za stále nejisté klubové konstelace. Ve vedení do konce měsíce možná dojde k zásadním změnám. V neděli 31. března je totiž v plánu valná hromada SK. Odsouhlasí znovu prodej stadionu městu? Bude odvolán předseda klubu Josef Drahota? Skončí po letech sportovní ředitel Eduard Novák? Nebo šéf klubu Drahota oznámí jméno nového vážného zájemce o ekonomický vstup do SK? Na většinu z těchto otázek budeme snad příští neděli znát odpověď. 

Mezitím kladenští fotbalisté v Libiši bojovali o první jarní body. A rvali  se o ně se ctí. V deváté minutě otevřel skóre Suchý hlavou ze standardní situace. Do té doby vyřešil Tesař ve svém pokutovém území několik ošemetných situací. Jestliže hosté byli více na míči v prvním poločase, po obrátce získali herní převahu domácí. Ovšem na více než nakopávané centry se nezmohli a ty k vyrovnání nevedly. Kladno se ziskem tří bodů posunulo od sestupových příček do klidnějších pater tabulky. Příští sobotu přivítá na Stadionu Františka Kloze mužstvo severočeského Ostrova (10.15).  

Sestava SK: Tesař - Kalina, Suchý, Hanzík, Borák, Holub, Růžička, V. Procházka, Šíma, Richter, Kraus (Vokoun, Stříška, Abrham, Dejčmar). 

Diváků: 80 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí