Rytíři padli ve vyprodané hale Bruslařů

Kladno ve 12. extraligovém kole podlehlo v Mladé Boleslavi místním Bruslařům 3:6 (1:0, 0:2, 2:4). 

Kladenští hráči na ledě předního týmu extraligy hráli dvacet minut naprosto vyrovnanou partii. Godla v bráně čaroval, a tak měli jeho spoluhráči více klidu vymyslet něco užitečného v útočném pásmu. To, co rytíři včera po návratu Jágra ze zámoří nacvičovali na tréninku, to dnes v přesilovce na konci první třetiny neslo ovoce. První Jágrovu výzvu Stach neproměnil, druhou už Valský do brány dostal. 

Stach pokračoval ve střelecké smůle i v druhém dějství. Jeho sólo na gólmana zastavilo podražení a v následném trestném střílení mu ujel puk z hole... Bruslaři tak zaveleli k obratu. A stačilo jim k tomu jen zvýšit kadenci střel na Godlu. Ten všechno vyrážet či vykopávat nestačil. Nejprve vyrovnala takzvaná Létající formace a po ní se trefil sedmnáctiletý bek Klikorka. 

V závěrečné třetině snahu o srovnání rytířům brzy zmrazil v přesilovce exkladenský obránce Ševc. Kladno se od začátku sezony zapsalo do podvědomí soupeřů jako nesmírně bojovný tým, pro kterého je náskok protivníka většinou úspěšnou výzvou vše zvrátit. A jako obvykle  v takových momentech ukáže svoji herní genialitu Jágr. Převzal puk, projel do útočného pásma a zavěsil! Posedmé v sezoně. Jak prosté. Kvůli fenoménu Jágr jsou ostatně vyprodané stadiony stejně jako dnes mladoboleslavský. "Jágrova" pětka krátce na to zařídila vyrovnání. Zikmundův pokus gólman jen vyrazil a Austin, nejlepší střelec mezi kladenskými obránci, už skulinu v jeho výstroji našel.

Leč domácí do kolen neklesli. Hosté doplatili na další vyloučení. V něm je ztrestal Hrbas lehkým nahozením na bránu, po kterém puk k překvapení všech skončil v síti. A když se Valskému nepodařilo v dobré pozici vyrovnat, vsítili Bruslaři vzápětí další gól kuriózním nahozením, tentokrát od červené čáry. Konec všem nadějím Rytířů na zisk bodů nastal v jejich dalším oslabení. 

V úterý (17.30) se na kladenský led vrátí Tomáš Plekanec. Rytíři hostí brněnskou Kometu a podle toho, jak mizí vstupenky, by po delší době mohl stadion v Kladně praskat ve švech.  

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Haas) – Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk (A), Klikorka – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Klepiš (A) – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Zelingr, Smetana, Barinka, Romančík – Zikmund, Stach, Jágr – J. Strnad, Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Valský – Š. Bláha, Melka, Hajný.

Diváků: 4200 (vyprodáno).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí