Sudí Ondráček: Překvapilo by mě, kdyby nebylo vyprodáno

Lajnový rozhodčí Jiří Ondráček pochází z Kladna, pracuje v Kladně a dnes bude na kladenském hřišti opět stát na čáře při extraligovém utkání mezi Rytíři a brněnskou Kometou. Exponovaný zápas pro něj bude mít zvláštní náboj hned z několika důvodů.

Představme vašima očima soupeře Kladna.
Brno je specifické tím, že má velmi vyzrálý mančaft. Jádro týmu má za sebou dva tituly a v současné době se Kometa pomalu usazuje na čele tabulky. I z pohledu rozhodčího je znát, jak jsou zkušení. Z porážky se nehroutí, ale jedou dál svůj hokej, který jim dlouhodobě přináší úspěchy. 

Diskutují hráči Komety s rozhodčími?
V mužstvu evidentně panuje jasná hierarchie. Pokud hraje Martin Erat, diskutuje s námi pouze on, pokud nehraje, pak za námi přijedou Martin Zaťovič nebo Ondra Němec. Nikdo jiný si to u nich nedovolí. Kabině Komety vládnou mazáci. 

Čekáte, že se k nim v Kladně přidá Tomáš Plekanec?
Nečekám to od něj. Myslím, že si utkání bude užívat. Těším se, jestli provede nějakou legrácku. 

Může podle vás v některých situacích hlídat Jágra?
Možné to je (usmívá se). O lajně, ve které hraje, se říká, že jsou to hlídači hvězd. Brno má ale tři vyrovnané pětky a podle mého na Kladně ta osobní obrana nebude asi nutná...

Hovořil jste o diskutujících hráčích Brna, jak to je u kladenského týmu?
Trochu jiné. Z kladenského týmu je pořád cítit, že si v tomto směru na extraligu zvyká. V první lize se s rozhodčími diskutuje přeci jen víc a do diskuzí se zapojuje i více hráčů či trenérů. Co si všímám, tak Kladno v extralize zatím diskutuje hodně. Jestli je to pro ně špatně, nebo dobře, to ať si posoudí sami. Mezi rozhodčími si tím oblibu nezískají. Diskuze by měly být k důležitým situacím a ne ke všemu.

Jaký bude dnešní duel? Vyhrocený, plný soubojů, šarvátek, padne hodně branek, nebo se bude bránit?
Doufám, že padne hodně gólů. V Kladně je zaručena úžasná atmosféra, o tu obavy nemám. Brno má tvrdé hráče, Kladno také umí rozdat rány, takže zřejmě uvidíme hodně soubojů. A překvapilo by mě nepříjemně, kdyby nebylo vyprodáno!

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí