Rytíř Jágr: Pro nás je každý zápas play off

Dřel, nahrával, burcoval, ale tentokrát to nestačilo. Rytíři těsně padli s Kometou a Jaromír Jágr soupeře pochválil.

Prohráli jste o branku, ale od druhé třetiny bylo znát, že Brno má velkou kvalitu...
Byl to asi nejtěžší zápas, který jsme doma sehráli. Brno hrálo opravdu dobře, my neměli sílu zápas zvrátit. Není náhoda, že tenhle tým vyhrál dva tituly z posledních tří. Oni jsou silní na mantinelech, my na mantinelech hrajeme taky rádi, takže to byl hokej o trpělivosti. Oni ji měli větší, výhru si hlídali. Podle mého názoru jsme v Mladé Boleslavi měli k vítězství blíž, byť jsme prohráli o víc gólů. 

Těší vás, že máte tým, který dokáže tak kvalitnímu soupeři vzdorovat?
My nekoukáme na každého soupeře zvlášť. Do zápasu jdeme s tím, že můžeme porazit každého. Co je nám platné, že jsme vzdorovali, když jsme prohráli...

Média před utkáním poukazovala na brněnského Svozila, který je ve svých šestnácti letech považován za velký talent. Všiml jste si ho v utkání?
Všiml. A nejen pro to, že hraje s mřížkou na helmě. Hrál výborně, je na tom velice dobře bruslařsky, má ve hře přehled. Klobouk dolů. 

V pátek do Kladna přijede Litvínov. Brno jste už charakterizoval. Jak hraje podle vás tým Vervy, který je v tabulce sousedem Rytířů?
Bude to boj o poslední flek (směje se). Bude to úplně o něčem jiném než s Brnem. V zápase se projeví úplně jiné emoce. To je extraliga. V ní je každý zápas zajímavý. My nemůžeme myslet na to, že si body uhrajeme jindy, že je soutěž dlouhá. Pro nás je každé utkání od začátku sezony jako kdybychom už hráli play off! 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí