Litvínov obral Kladno o dva body

Hokejoví rytíři podlehli Litvínovu po prodloužení 2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1).

Kladno mohlo na samém začátku utkání z početní převahy otevřít skóre, ale jásot ochozů propukl až z té další. To se parádně trefil Jágr. Ten proti Litvínovu hrál svůj poslední zápas v extralize při výluce NHL. Rytíři poté přežili i dvojnásobnou litvínovskou přesilovku a Godla měl zaděláno na první nulu v kladenském dresu. 

"Jarda je frajer. Pořád dokazuje, jak je hokejově nad ostatními," poznamenal před druhou třetinou hokejový agent Josef Machala.

Naděje na čisté konto padla po šesti minutách druhé periody. Dvěma slepenými góly navíc hosté přidělali domácím starosti. V té době totiž poslední Zlín vedl na Mladou Boleslaví o čtyři branky. "Kluci musí více bojovat. Mají málo šancí a o něco líp by měli hrát dozadu," zhodnotila výkon rytířů v druhé třetině legenda hokejového Kladna Zdeněk "Gerd" Müller.

V závěrečném dějství ho vyslyšela první lajna. Puk před gólmana zavezli Jágr se Zikmundem a na Stacha zbyla již jen ta nejpříjemnější povinnost... Na víc to však v základní hrací době nestačilo. Hostům zmařil naději na tři body skvělý Godla a utkání se přehouplo do pětiminutového prodloužení. Za minutu a půl bylo ale po všem. Petružálek si pohrál s bezmocným Godlou a dva body putují do Litvínova. 

V neděli se fandové rytířů znovu potkají na kladenském zimáku. Tentokrát se jejich tým utká s Třincem (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 14. Jágr (Réway, Austin), 53. Stach – 27. Jánošík (Válek, Štich), 27. Myšák (Kašpar, Gerhát), 62. Petružálek

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut (A), Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Hajný, Melka, O'Donnell – Š. Bláha.

HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – T. Pavelka, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Helt, Jurčík – Zygmunt.

Diváci: 4 589

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí