Rytíři si nadělili tři body

Kladenští hokejisté se ve vánočních dresech rozloučili se svými fanoušky dárkem pod stromeček v podobě výhry nad Hradcem Králové 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).

Legii rytířských veteránů narychlo doplnil centr Vampola a s ním přišel herní klid. Hovorka i přes vyšší hráčský věk doplnil mužstvu vždy žádanou dravost. K větší spokojenosti stále Rytířům chybí zkušenosti marodů Réwaye, Valského a s kolenem laborujícího Barinky. V civilu sledovali duel Lakos a Romančík, Jelínek je s juniorkou.

V úvodní třetině patřilo hřiště domácím. Útočné vlny Mountfieldu rozbíjel Godla. Jedinou branku se podařilo vsítit Zikmundovi, který své střelecké schopnosti prodává v jakékoli lajně!

Po návratu z kabin se hra přelévala ze strany na stranu bez dramatických momentů. Střely většinou končily gólmanům na hrudi či Godlovi v lapačce.

Když to nešlo v plném počtu, uspěli rytíři v početní převaze. Vyraženou střelu nasměroval do brány Zikmund. Na Hradecké dnes platil vysoký forčeking. Rytíři soupeři nedali chvilku klidu na rozehrání akce. V obranném pásmu se pak do defenzivy zapojovali důsledně i útočníci. Poslední naději na body vzal  hostům kapitán Strnad. Od té chvíle  šlo prakticjy jen o nulu na Godlově kontě. Tři minuty před koncem ho o ni připravil Kladeňák Smoleňák. Za Godlu zapadla bruslí odražená "tydlibába". Na parádních třech bodech pro Kladno se nic nezměnilo. 

V neděli se Rytíři přesunou na led Karlových Varů (15.30). A pokud ještě pokukujete po nějakém vánočním dárku, tak hokejového titulu Kladýnko zbývají poslední kusy. K dostání je stále na zimním stadionu, v papírnictví na pěší zóně, v kině Hutník či v trafice na náměstí Sítná.

Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) – 57. Smoleňák (Cingel)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zajíc, Zelingr – Bílek, Stach, O'Donnell – Hovorka, Machač, Zikmund – J. Strnad, Redlich, Hajný – T. Kaut, Melka, Vampola.

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák – Červený, Klíma, Jergl – Miškář, Koukal, Paulovič – Dragoun, Kubík, Rákos.

Diváci: 4 166

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí