Rytířům stojí v cestě za záchranou Litvínov

V existenčním utkání Kladno porazilo Mladou Boleslav  3:2 (1:1, 1:1, 1:0). O sestupujícím se rozhodne mezi Kladnem, Litvínovem a Pardubicemi.

Dnes to Kladno úplně ve svých rukách nemělo. A zatímco Redlich a Austin svými góly drželi Rytíře po dvou třetinách v naději, Vítkovice si proti "béčku" Karlových Varů zajistily extraligu již v první třetině. Na začátku třetího dějství Litvínov prohrával v Olomouci a Pardubice držely se Spartou nerozhodné skóre. V jedenácté minutě třetí třetiny poslal Austin svůj tým do vedení a v šestnácté bylo jasné, že na Moravě Litvínov prohrál. Pardubice nezvládly prodloužení se Spartou a v pátek (18.00 hod.) na ledě Vervy půjde o všechno nejen Kladnu s Litvínovem, ale v Brně i Pardubicím... Když Pardubice nezískají ani bod a Kladno porazí Litvínov až po základní hrací době, pak padá Dynamo. S Litvínovem má totiž horší vzájemnou bilanci. Kladno má horší vzájemnou bilanci s oběma týmy. 

Branky a nahrávky: 5. Redlich (O'Donnell, Nash), 35. Austin (Zikmund, Machač), 51. Austin (Machač) – 15. Kašpar (Zbořil, Klepiš), 26. Kašpar (Lunter).

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Jágr, Machač, Zikmund – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný.

BK Mladá Boleslav: Peters (Haas) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – R. Zohorna, Jeglič, Cienciala – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, Šťastný.

Diváci: 4960.

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí