Kladno podruhé vyhrálo na Spartě!

Sparta Praha vs. Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1). Kladno pokořilo Pražany na jejich ledě v sezoně podruhé. A mohlo se po konci zápasu radovat dvojnásob, protože v souboji na dálku o čtrnácté místo se Zlínem, zaručujícím baráž o extraligu, opět zvýšilo na Moravany náskok, neboť ti dnes prohráli v Pardubicích. 

Sparta vlétla do utkání po covidové karanténě a bez jediného tréninku. Dvakrát šla do vedení proměněním přesilových her. Ovšem rytíři hrají v novém roce dobře a Pražanům stačili. Když Kubík vyrovnal skóre, oslavil svůj osmý gól vstřelený při početní převaze Kladna v této sezoně. Bow byl dvakrát bezmocný proti tečovaným střelám a jeho výkon z něj udělal hlavní hvězdu zápasu. Každopádně Kladno by takového brankáře mělo udržet i pro příští sezonu, ať bude v Chance lize nebo o patro výš. Lukrativnějších nabídek se na kanadského gólmana jistě už nyní hrne spousta. Možná se vrátí do zámoří, možná se někam přesune v rámci Evropy, možná po něm sáhne Sparta, která má s kvalitou v bráně dlouhodobý problém...
Chvílemi to vypadalo, jako kdyby si Bow objednal v O2 Areně speciální trénink. Do poloviny třetí třetiny na něj sparťané vyslali přes třicet střel a zdaleka s tím nehodlali přestat. Jak může být ale každá snaha marná, ukázal exsparťanský Zikmund. Ten při náporu domácích poslal rytíře do vedení. 
Ve středu 26. ledna hostí Kladno v Chomutově lídra z Třince (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) – 6. Dotchin (M. Indrák), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek)
HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Moravčík, Matuškin, Tomáš Dvořák, M. Jandus, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomov – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), M. Forman – Vitouch, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, D. Voženílek, Šmerha.
Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Kehar, Baránek, K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Kadlec, Filip, Martin Procházka – Kristo, M. Indrák, M. Beran.

Jan Murárik
Foto: Sparta Praha


Počasí Kladno

Předpověď počasí