Za nákup dvě vstupenky na „Bolku“ zdarma. Jak si stojí poslední tým tabulky v naší anketě?

Hokejoví Rytíři sehrají další extraligový duel 15. února doma s Mladou Boleslaví. Už nyní klub nabízí v rámci spolupráce se sponzorem dvě vstupenky na toto utkání zdarma za nákup v určité hodnotě. Sportovní hodnota týmu se zatím rovná poslednímu místu tabulky. Podívejme se na anketu Vašeho Kladna, jak moc Rytířům věříte.

Rytíře baráž nemine, neboli budou na sestup. Takové zakončení sezony rytířů očekává 46,15 procenta účastníků ankety. V záchranu či v předkolo play off věří téměř třicet procent hlasujících. Necelých čtrnáct procent dalo Kladnu už nyní palec dolů na znamení sestupu. Zajímavé údaje jsou v kolonkách čtvrtfinále play off (v něj věří necelých šest procent fandů), v semifinále play off necelá dvě procenta, ale v účast Rytířů ve finále takřka tři procenta hlasujících...
Do konce základní části soutěže schází sehrát sedm duelů. Los je z pohledu Kladna příznivý. Po Mladé Boleslavi jedou rytíři na led Plzně, poté hrají doma s Olomoucí, Spartou a Vítkovicemi, jedou do Českých Budějovic a končí doma s Karlovými Vary.
V tabulce ztrácejí na předposlední Motor České Budějovice čtyři body, na dvanáctý Litvínov pět a na jedenáctou Mladou Boleslav bodů devět. Ještě výše postavené týmy jsou pro kladenský soubor dosažitelné jen v rovině odvážné teorie. Předposlední třináctá příčka po základní části sezony zaručuje předčasný odchod na dovolenou. Týmu na téhle pozici se netýká ani play off, ani baráž o udržení s vítězem play off první ligy. 
Pro ty, kteří si chtějí spočítat, za jak dlouho může Kladno své nebližší soupeře dohnat i předehnat, nabízíme los Českých Budějovic a Litvínova.
Motor hraje doma s Pardubicemi a se Spartou, ven jede na led Vítkovic, hostí Liberec, venku má Karlovy Vary, doma Kladno a končí v Plzni. Spekulativně se dá říct, že Plzeň a Vary to mají do Kladna blíže než do Českých Budějovic... Doma musí Motor pro svůj klid spoléhat na body s Kladnem i Libercem, kteří jsou slabší než Sparta a Pardubice.
Litvínov zamíří do Hradce Králové, hostí Brno a Třinec, jede do Mladé Boleslavi, doma má Plzeň, poté cestuje do Pardubic a končí doma s Olomoucí. S Brnem, Třincem, Olomoucí i Plzní se u Vervy předpokládá minimálně zisk bodu. 
Vyjde to letos Kladnu bez baráže?

Jan Murárik
Foto: BKMB


Počasí Kladno

Předpověď počasí