Zabere Jágrův tým nebo se Motor vydá v pondělí na dovolenou?

Hokejisté kladenských Rytířů se dnes na ledě Motoru České Budějovice pokusí oddálit hrozby baráže (18.00 hod.).

Pokud zvítězí za tři body, budou mít před Motorem dva body náskok a v neděli, v posledním kole, si doma s Karlovými Vary mohou třináctou příčku udržet. Ta pro ně znamená definitivní konec aktuálního ročníku extraligy. Ta samá výzva je před Motorem. Výhra za tři body mu zaručí pondělní nástup na extraligovou dovolenou.
„Pro nás jde o rozhodující zápas směrem k tomu, abychom měli jistotu, že nespadneme do baráže. Silnou stránkou Kladna je hra v útočném pásmu, hráči jsou silní na puku a u mantinelů,“ říká na webových stránkách Motoru kouč David Čermák. Kladenský hokejový odchovanec a jeho bývalý trenér dobře zná Jágrovy nároky na herní projev Rytířů. K němu se přidají exkladenští hráči Strnad s Valským a o dvojitou motivaci vyhrát nad Kladnem má domácí tým postaráno… Na druhé straně hráli za Motor Babka, Slováček a Michnáč.
Tip pro sázkaře: Výhra Kladna v základní hrací době je sázkovými kancelářemi vypsána v kurzu 2,98:1, neprohra 1,76:1. Výhra Motoru je v kurzu 2:1. Zajímavý kurz 5,18:1 má kombinace remízy s celkovým počtem branek 4 a více v základní hrací době. Remíza 5:5 je v kurzu 58:1. Výhra Kladna po nájezdech má kurz 17:1.

Jan Murárik
Foto: archiv Motoru ČB

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí