Kladno po sérii neúspěchů zabralo. Na úspěšnou baráž by takový výkon mohl stačit

Rytíři Kladno vs. Energie Karlovy Vary 5:4 (1:0, 2:2, 2:2).

V tréninkovém tempu před téměř prázdnými ochozy předvedlo Kladno hokej, který by na úspěšnou baráž mohl stačit. Ozývají se sice skeptici, kteří to zpochybňují, ale síla v tomhle mužstvu je. V Chance lize se na takové úrovni, s jakou se rytíři v sezoně střetávali, často nehraje. 
Barážová série o udržení extraligy začne za 42 dnů. V ní bude důležité, aby se Kladnu z letargie probrali potenciální střelci - Beran, Kubík, Zikmund. Fanoušci Rytířů také doufají, že se bek Dotchin vyvaruje fatálních chyb, které v posledních kolech pomohly soupeřům vyhrát pro Kladno důležité zápasy.
A kdo z první ligy může kladenské mužstvo ohrozit? Těžko v tuto chvíli říct, kde si na extraligu ekonomicky věří. Zlín, Jihlava, Poruba, Vsetín, Slavia? Překvapí kluby jako je Třebíč? Moudřejší budeme začátkem dubna, kdy v první lize vrcholí play off.  

Branky a nahrávky: 15. Babka (Kubík, Plekanec), 27. Indrák (Klepiš, Brodecki), 35. Filip, 41. Klepiš (Brodecki, Indrák), 48. Plekanec (Kubík) – 24. Gríger (Hladonik, Rachůnek), 28. Koblasa (Havlín, Černoch), 49. Kofroň (Dlapa, Havlín), 59. Koblasa.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Cibulskis, Babka, Sotnieks, Kehar, Slováček, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Michnáč.
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Mikyska, Huttula, M. Kočí, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.
Diváků: 1814.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí