Václav Veber věří ve tři body s Brnem a v Liberci

Včerejší prohra se Spartou byla pro kladenské rytíře v mnohém poučná. Zvláště, když je tento týden čekají dva „velmi“ hratelní soupeři. Byli jsme zvědavi, jak to vidí bek Rytířů Václav Veber.

Jaké to je hrát obranu proti týmům nabitým reprezentanty jako jsou Pardubice a Sparta?
S Pardubicemi se nám zápas herně povedl určitě lépe. Podali jsme soustředěnější výkon. Neřekl bych, že jsme proti Spartě hráli špatně. Zpočátku zápasu jsme se snažili hrát jako proti Pardubicím, ale sparťané ukázali svou sílu. Od třetího gólu jsme se už těžko dostávali do zápasu. Pak už byly vidět rozdíly mezi námi a soupeřem.

Třetí gól vsítil Řepík průnikem kolem vás. Jak k tomu došlo?
Šlo o mou individuální chybu. Špatně jsem stál a on toho využil. Neodhadl jsem v tu chvíli, co udělá. Pro mě to je další zkušenost a ponaučení do příštích zápasů.

Příští dvě kola by vám mohla hrát do karet. Střetnete se s Libercem, který je příčku nad vámi a s Brnem, které je poslední...
Věřím, že s Brnem doma získáme tři body a třeba se nám povede vyhrát ve středu v Liberci. Bylo by dobré využít toho, že tyhle týmy jsou kvůli svému postavení v tabulce v současnosti pod tlakem. Bude dobré, když to našim gólmanům vyjde stejně jako ve Vítkovicích, kde čapali skvěle.

Na střídačce s vámi byl poprvé Jakub Voráček. Slyšel jste jeho pokyny?
Věděl jsem, že tam je a pokud něco řekl, ta to bylo k našim přesilovkám, na které se soustředí.

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí