Jakub Babka: Třeba budou mít Pardubice větší respekt...

V týmu Rytířů je vyhlášeným hokejovým univerzálem. Spolehlivý v roli útočníka stejně jako ve hře v obranné dvojici. Jakub Babka (31) je každopádně členem mužstva, které v základní hrací době sedmkrát v řadě neprohrálo. Naposled v pátek slavil se spoluhráči triumf nad Olomoucí.

V minulé sezoně jste v prosinci byli v extraligové tabulce také na desátém místě. V čem je současná pozice jiná než loni?
Než odpovím, musím říct, že mě tahle paralela s umístěním napadla hned po zápase (směje se). Na Vánoce jsem vyhráli třikrát za sebou... Oproti loňsku jsem teď ve hře zodpovědnější. Daleko víc hráčů v zápase dodržuje, co má. Vždycky se v utkání stane nějaká chyba, ale teď se nám je daří víc napravovat.

Neprohráli jste v řadě jednadvacet klasických třetin. Předtím jste měli větší zápasové výkyvy. Změnilo se to příchodem Radka Smoleňáka?
Pravda je, že má v kabině silné slovo. Dá se říct, že mezi nás vtrhl uragán (směje se). Co říká, má hlavu a patu, navíc jeho slova jsou podložena vším, co doteď v hokeji dokázal. Bereme ho a víme, že tenhle element má na naší sérii určitě vliv.

Až na Třinec jste hráli se všemi týmy. V čem jste jiní, než týmy v tabulce pod vámi?
Asi v úspěšnější koncovce. Soupeři nám třeba dají góly v přesilovkách, jako Mladá Boleslav, ale my dokážeme vstřelit více gólů ze hry. I když nám snad už konečně také jdou přesilovky, díky kterým jsme porazili Olomouc...

V dalším zápase vás čekají Pardubice. Podruhé za krátký čas doma. Půjdete na ně sebevědomější než v prvním utkání?
My jsme i v tom prvním zápase na ně nastoupili dostatečně sebevědomí. Myslím, že jsme odehráli slušné utkání, bohužel s prohrou na konci. Když vidí, jak nám to v poslední době jde, tak třeba budou mít větší respekt než minule (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí