Rytíři doplatili na poslední třetinu

Rytíři Kladno vs. Dynamo Pardubice 2:6 (0:1, 2:1, 0:4). V nedohrané tabulce nespadnou Rytíři pod dvanáctou příčku.

Na takový hokej je vskutku radost chodit. Škoda jen, že na kandidáta na titul dorazilo na stadion poměrně málo lidí. Pardubice totiž předváděly vynikající souhru i bruslení, všechny jejich pětky o sobě takřka dokonale věděly. Když už se zdálo, že rytíře v pohodě přehrají, ti se semkli a žádný puk pro ně nebyl ztracený. Zápas tak dostal správné grády. Ovšem při hře pět na pět pořád ještě kladenští hráči na tak silného protivníka nemají.
Využili alespoň přesilovky, které oproti začátku sezony vylepšili díky specialistovi Voráčkovi o stovky procent. Nejlepší tah, jaký mohl kladenský klub u áčka za poslední sezony udělat, bylo povolání Jakuba na střídačku. Přesilovky díky němu jako trenéru už fungují, ale kladenský odchovanec neskrývá při zápase temperament a hru nebývale prožívá, čímž do žil hráčů vlévá odhodlání nechat na ledě všechno. Kladnu ještě zbývá zapracovat na hře v oslabení. Možný specialista, Tomáš Plekanec, dnes fanouškům zatím jen mával z tribuny. Ti mu potleskem vstoje děkovali za služby, které v kladenském dresu několik sezon odváděl. 
Dynamo vyhrálo zaslouženě, ale fanoušek Rytířů nemusí smutnit. Hra Kladna už má totiž správné kladenské koule. „Z našeho hokeje mám radost. Z rytířů je cítit víra ve vlastní sílu i sebevědomí, nebojí se žádného soupeře,“ chválil bývalý hráč Kladna Lubomír Čužák Rys. A opět nebyl z exkladenských hokejistů sám, komu se předváděná hra domácího mužstva líbila. Slovy uznání nešetřili například Radek Knotek, Martin Kuthan či František Větrovec. Spokojenost byla vidět na tvářích kladenských legend Josefa Vimera i Jana Neliby.
Příští pátek dorazí na ČEZ stadion podobný soupeř. Od 18 hodin se rytíři postaví Spartě.

Branky a nahrávky: 27. Tralmaks (Ticháček, Frolík), 29. Klepiš (Kusý, Dotchin) – 20. Hyka (Sedlák, Čerešňák), 24. Říčka (Cienciala), 42. R. Kousal (Cienciala), 44. Hyka (Sedlák), 59. Hyka.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Jarůšek, Babka, Strnad (A).
HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Kolář – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Kaut, Cienciala, Paulovič – Mandát, Rohlík, Vondráček.
Diváků: 2956.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí