Kladno si připsalo sedmou prohru v řadě, ale poslední není...

Mountfield Hradec Králové vs. Rytíři Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0). Kladno zůstává v tabulce na třináctém místě se stejným počtem bodů jako mají Vítkovice. Čtrnáctá je Mladá Boleslav o bod za oběma soupeři. Jedenáctá Plzeň má na Kladno náskok šesti bodů.

Rytíři vzdorovali velmi silnému soupeři se ctí. Netradičně šli do vedení v prvních minutách duelu. Když Tralmaks přidal druhý gól, rozhodčí ho neuznal. Povzbuzení domácí krátce na to skóre srovnali. Hosté v první třetině Mountfield přestříleli v poměru 9:6. Ani v druhém dějství se střelbou Jágrův tým nešetřil. Po ní byl celkový poměr střel na brány 19:13 ve prospěch rytířů. Ovšem do sítě se trefil jen kladenský odchovanec Eberle, kapitán Hradce Králové... Poslední dějství se proměnilo v souboj gólmanů. A tak rozhodující gól utkání paradoxně vsítil Kladeňák...
V neděli hostí Rytíři ve veledůležitém utkání Mladou Boleslav (16.00 hod.). V rámci utkání se uskuteční slavnostní uvedení Tomáše Kaberleho do Síně slávy kladenského hokeje.

Branky a nahrávky: 8. Perret (Estephan, Jasper), 33. Eberle (R. Pavlík) – 6. Pytlík (Frolík, Dotchin).
Mountfield HK: Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Šťastný, Pilař, Chalupa.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Bláha, M. Procházka, Klepiš – Tralmaks, Sideroff, Pytlík – Kusý, Jarůšek, Melka – Frolík, Strnad (A), Babka – Smoleňák (C).
Diváků: 4351.

Jan Murárik
Foto: Mountfield HK

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí