Jágr vstoupil do své 36. sezony kanadským bodem. Na Pardubice to nestačilo

Dynamo Pardubice vs. Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 2:3, 0:0). Kladno je na třinácté příčce šest bodů před poslední Mladou Boleslaví. 

Jaromír Jágr (51, na úvodním snímku) vjel v tomto ročníku poprvé na extraligový led. Celkově načal svou 36. sezonu v profesionálním hokeji a hned si v ní připsal kanadský bod za nahrávku na branku Jakuba Strnada. Pardubice předtím jeden ze svých gólů vsítily po vyloučení majitele kladenského klubu a jmenovaného střelce, tedy ve dvojnásobné přesilovce.
Poté, co se Dynamo ujalo tříbrankového vedení, pustilo ke slovu hosty. Ti vmžiku vyrovnali, mohli jít i do vedení, ale hradbu pardubických těl v brankovišti nepropálili. Naopak sami inkasovali. V této sezoně jsou totiž přesilovky rytířům zatím spíše na obtíž. Soupeř jim v nich hrozí gólem z brejků a Pardubice právě takový únik z vlastní třetiny proměnily... V poslední periodě se nic dramatického neudálo, a tak hosté po dlouhé době třetí třetinu neprohráli. 
Rytíře čeká v pátek před domácím publikem důležitý zápas s Vítkovicemi (18.00 hod.). Ty jsou v tabulce o příčku výš a mají o pět bodů více. Pokud Kladno vyhraje, zůstane ve hře o předkolo play off, v opáčném případě se může soustředit už jen na dorážení Mladé Boleslavi...

Branky a nahrávky: 17. Kaut (Sedlák), 19. Hyka (Sedlák, Čerešňák), 24. Cienciala (T. Dvořák), 38. Paulovič (Poulíček) – 25. Strnad (Jágr), 26. Bláha, 37. Hejda (Tralmaks).
HC Dynamo Pardubice: Klouček (Will) – T. Dvořák, Čerešňák, Hájek, Košťálek, Kolář, Bučko, Hrádek – Říčka, Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Paulovič.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin, Hejda, Ticháček, Veber, Slováček – Babka, Tralmaks, Klepiš – Kusý, Strnad, Pytlík – Jágr, M. Procházka, Melka – Smoleňák, Sideroff, Jarůšek – Bláha.
Diváci: 8992.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí