Kladno v Mladé Boleslavi ztratilo body

BK Mladá Boleslav vs. Rytíři Kladno 4:3 po samostatných nájezdech (1:1, 2:2, 0:0). Náskok v tabulce třináctého Kladna se před jeho dnešním soupeřem ztenčil na dva body. Vítkovice na dvanáctém místě mají o šest bodů více než Rytíři.

Kdyby Jaromír Jágr měl vlastní hokejky a ne půjčené od Jarůška, mohl sedm minut před koncem základní hrací doby rozhodnout o třech bodech pro svůj tým. Puk mu však po holi sklouzl a utkání šlo krátce nato do prodloužení.
O tom, kam bude směřovat vývoj utkání, napověděla už první třetina. Rytíři v ní netrefili odkrytou klec ani když na ně zívala a nechali si dát gól půl minuty před sirénou... V kabině se asi klaněli svému brankáři, který patrně umí čarovat. Co vychytal, to rozum nepobral. V druhé periodě se Tralmaks přiblížil na dosah hattricku a k němu se již tradičně gólově přidal Smoleňák. Nicméně domácí stále drželi s rytíři krok. V závěrečné třetině oba gólmani zavřeli všechny průchody do brány a bylo hotovo. Kdo ze sázkařů dal na naši radu a tipnul si přesný výsledek po šedesáti minutách hry, bral za vsazenou stokorunu 1160 Kč! 
V prodloužení pokračovali brankáři v excelentních výkonech. Samostatné nájezdy nejsou zrovna kladenskou doménou, což v úvodním nájezdu potvrdil Smoleňák. Po něm se netrefili Tralmaks ani Pytlík. Teprve po zhruba patnácti neproměněných nájezdech v řadě skóroval Sideroff. Když ale Procházka načal další smolnou sérii, ze dvou bodů se radovali domácí hráči.
V neděli Kladno přivítá třinecké Oceláře (16.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 20. Lantoši (Fořt, Pyrochta), 25. Skalický (Pyrochta, Gewiese), 34. Pitule (Čech, F. Pavlík) – 7. Tralmaks (TS), 30. Smoleňák (Melka), 37. Tralmaks (Ticháček).
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Gewiese, Čech, F. Pavlík, Jánošík (C), Bernad, Lintuniemi – Skalický, Fořt, Lantoši (A) – Malát, O. Roman, Rohlík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Zvagulis, Pitule, Závora.
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Ticháček, Hejda, Slováček, Veber, Martenet, Voráček – Tralmaks, Klepiš, Jágr – Kusý, Pytlík, Sideroff – Smoleňák (C), Melka (A), M. Procházka – Jarůšek, Babka, Bláha.
Diváci: 4067.

Jan Murárik
Foto: BK Mladá Boleslav


Počasí Kladno

Předpověď počasí