Rytíři na mistra nestačili

Rytíři Kladno vs. Oceláři Třinec 3:5 (1:2, 2:0, 0:3). V tabulce třináctí Rytíři zůstali dva body nad poslední příčkou, kterou drží Mladá Boleslav. Ta své utkání na ledě Pardubic dohrávala po skončení zápasu na Kladně. Dvanácté Vítkovice odskočily od týmu Jaromíra Jágra na rozdíl devíti bodů.

Do desáté minuty uvodní třetiny nevěděli rytíři, kam dřív skočit. Hosté ovládli hřiště všemi směry. Za kladenským gólmanem v té době skončily dvě tečované střely. Když pak v přesilovce Klepiš snížil, ukázalo se, že to byl důležitý gól. Ocelářům se rázem z hokejek vytratila jistota, domácí přidali na pohybu a rázem se obhájcům titulu vyrovnali. Po další třetině odjížděl Třinec do kabiny v šoku. Jeho elitní formace se neprosadily, zato na druhé straně se trefil i sváteční kanonýr Jarůšek.
Ovšem v poslední periodě se vývoj skóre dostal do původních kolejí. Nejprve Třinečtí proměnili dohrávanou přesilovku z konce druhého dějství, pak se Bow octl v ohni střel a dva přesné zásahy hostů pro rytíře pomyslně zápas ukončily. Vypadá to, že do konce základní části extraligy půjde Rytířům již jen o udržení náskoku před Mladou Boleslaví.
V pátek se Kladno ukáže na ledě Litvínova (17.30 hod.).

Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Ticháček, Pytlík), 35. M. Procházka (Melka), 35. Jarůšek – 6. Pánik (Sikora, Kurovský), 8. Kundrátek (Voženílek), 41. J. Jeřábek (M. Růžička), 48. Kurovský (Adámek, Vrána).
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Hejda, Ticháček, Slováček, Veber, Martenet, Voráček – Tralmaks, Klepiš, Jágr – Kusý, Pytlík, Sideroff – Smoleňák (C), Melka (A), M. Procházka – Jarůšek, Babka, Bláha.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Polášek, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Pánik, Vrána (C), Kurovský – M. Roman, Sikora, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Walega.
Diváků: 2232.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí