Rytíři si škodí sami. Plzeň už měli na lopatě...

Rytíři Kladno vs. Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (0:1, 1:0, 2:2). Kladno sice uhrálo bod, ale v době ukončení jeho utkání vedla Mladá Boleslav v Českých Budějovicích. V ten okamžik byl mezi oběma soupeři, posledními rytíři a předposledními bruslaři, v tabulce rozdíl dvanácti bodů. 

V úvodní periodě působili hosté, navzdory včerejšímu zápasu s Karlovými Vary, velice svěže. Svou hokejovost proměnili v gól z přesilové hry, když předtím nastřelili břevno. Po prvním návratu z kabin se další třetina odvíjela ve znamení nepřesností a zahazování šancí. Čekání na kladenský gól ukončil Procházka minutu a půl před sirénou. V posledním dějství poslal pohotovou dorážkou do sítě svůj tým do vedení kapitán Smoleňák. Ke konci duelu hosté znovu trefili brankovou konstrukci a domácí krátce na to proměnili hru v početní převaze. Poslední gólové slovo však měli plzeňští hráči. Nejdříve využili svou power play, po ní se nechal Martenet vyloučit do konce zápasu a hned po vhození kotouče indiáni skóre srovnali. Kladno přišlo o tři body opět svou nedisciplinovaností... V prodloužení se hráči příliš neohřáli a byl konec...
Příští pátek dojde k dalšímu stěžejnímu duelu pro Rytíře. Na jejich led totiž dorazí Mladá Beslav!

Branky a nahrávky: 39. Procházka, 44. Smoleňák (Pytlík), Tralmaks (Klepiš)  – 19. Zámorský (Lev), 58. Schleiss, 59 a 62. Holešinský.
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Ticháček, Hejda, Slováček, Nemčík, Martenet, Veber – Sideroff, Melka (A), Tralmaks – Smoleňák (C), Klepiš, M. Procházka – Strnad (A), Pytlík, Jarůšek – Vimmer.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Houdek) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Bučko, Laakso, Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour (C), Benák, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Jansa.
Diváků: 1637.

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí