Z kabiny soupeře Rytířů: Lantoši potvrdil, že se v Kladně hraje klíčový zápas

Mladá Boleslav se v druhé polovině základní části extraligy zázračně zvedla a dnes na Kladně (18.00 hod.) může definitivně poslat Rytíře do baráže. My jsme nahlédli do kabiny Bruslařů a přečetli si rozhovor s jejich útočníkem Róbertem Lantošim. 

V Českých Budějovicích slavil tým výhru 1:0. Druhou třetinu jste zahajovali pět minut dlouhou přesilovou hrou, v níž taky nakonec padla jediná branka zápasu. Jak jste se na to připravovali?
Věděli jsme, že přesilovky máme jedny z těch lepších a chtěli jsme toho využít. Podařilo se nám dát gól, který se nakonec ukázal být tím rozhodujícím, takže to beru jako důležitý moment, který jsme zvládli.

Velkou pochvalu nepochybně zaslouží i brankář Růžička...
Klobouk dolů před ním. Vychytal nám zápas.

Třinácté místo už je víceméně jistota. Téměř. Není vám to nakonec líto přitom, jak jste se v poslední době zvedli?
Samozřejmě, že je nám to líto. Třinácté místo je dovolenkové místo. Na něm nikdo nechce být. Teda pokud si máte vybrat mezi čtrnáctým a třináctým, tak není o čem, ale směrem nahoru je to pochopitelně za trest. Ale můžeme si za to sami, zpytovat můžeme jen vlastní svědomí. Myslím, že každý z nás ví, kde se ty chyby staly, a jak moc nám to uteklo na začátku.

Čeká vás souboj s posledním Kladnem. Jak k němu přistoupíte?
Jako ke každému jinému utkání. Půjdeme do něj na sto procent. Ale samozřejmě chápu, na co se ptáte. Ano, bude to klíčový zápas, ve kterém chceme potvrdit, že jsme ten lepší tým. A že my na poslední místo nepatříme.

Zdroj a  foto: BK Mladá Boleslav


Počasí Kladno

Předpověď počasí