Rytíři hokej hrát nezapomněli. Jejich nejlepší výkon sezony odnesl Třinec

Rytíři Kladno vs. Oceláři Třinec 5:2 (4:1, 0:0, 1:1). Rytíři vyslali první lize důrazné varování. S takovým hokejem bude baráž zcela v jejich režii!

Pět branek za úvodní třetinu, z toho čtyři v síti hostů, to byl balzám na duše fanoušků Rytířů. Domácí tým v ní zdobily hezké kombinace i přesná střelba. Fanoušci v chozech se nejprve nestačili divit a pak se tetelili blahem. Vždyť kdo naposled vsítil mistrovi ligy za úvodních deset minut tři góly? Oceláři přišli k jedinému zásahu za čtyřicet minut jen díky náhodnému odrazu puku od zadní mantinel, s kterým Mitens nepočítal. Před Čachem nečekaně zela prázdná klec. Ovšem gól mohli zapsat už dávno předtím. To by ale Růžička musel proměnit tresté střílení. Mites měl při něm dobře postavené tyče. Co je nutné dál pochválit, byla kladenská oslabení. Třinečtí domácí bránu dobývali v početní převaze marně.
Mitense propálil až v 45. minutě Adámek střelou ke vzdálenější tyči. Tříbodovou výhru pečetil v 53. minutě Procházka. Kuriozita: Kladno v sezoně vyhrálo teprve třetí utkání doma s plným bodovým ziskem. V úterý (18.00 hod.) hostí Litvínov v utkání s charitativním podtextem.

Branky a nahrávky: 2. Hejda (Strnad, M. Procházka), 8. Ticháček (Tralmaks, Smoleňák), 10. Klepiš (Nemčík), 17. a 53. M. Procházka (Strnad) – 18. Čacho (J. Jeřábek), 45. Adámek (Růžička, Nestrašil)
Rytíři Kladno: Mitens (Zavoral) – Slováček, Nemčík, Hejda, Veber, Trojna, Ticháček – Smoleňák (C), Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Strnad (A), Melka (A), M. Procházka – Bláha, Jarůšek, Frolík.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (17. Mazanec) – Smith, Nedomlel, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Mrtka – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, L. Hudáček, Kurovský – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Spěváček.
Diváků: 1047.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí