Rytíři potopili Piráty

Důležité tři body si připsali kladenští junioři v hokejové extralize v domácím utkání proti Chomutovu. Jeho Piráty porazili 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). V tabulce Rytířům patří páté místo.

Kladenští vstoupili do utkání s jasnou taktikou zabezpečené obrany. Urputně bránit přestali od druhé třetiny. V té době začala úřadovat elita týmu ve složení Schildhabel, Patyk, Keszi, Kalaj. Z áčka je výborně doplnili Zelingr s Kubíkem. „Moc dobře jsme si byli vědomi, s jakým kádrem k nám Chomutov přijel. V sestavě měl hráče z dospělé extraligy i WSM ligy. Důležité bylo přečkat jejich úvodní tlak, což se nám podařilo,“ pochvaloval si trenér Jindřich Lidický.

Rytíři nepouštěli Piráty do přečíslení a Stahl v jejich bráně opět čaroval. A jestliže hosté poměrně často stříleli, pak Kladenští byli lepší na puku i v rychlosti zakládání útoků. V samotném zakončení akcí se projevily „zlaté“ ručičky kanonýrů Kesziho a Schildhabela. V sobotu se Kladenští doma utkají s Litvínovem. „Opět k nám přijede velká hokejová kvalita s technickou hrou,“ dodal kouč Lidický.

Po základní části vstoupí do bojů o titul prvních osm mužstev a Rytíři touto výhrou odskočili od osmé příčky na rozdíl osmi bodů. 

Branky a nahrávky: 23. Zelingr (Kalaj), 36. Keszi (Havelka, Patyk), 47. Schildhabel

Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka (A), Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Zelingr, Malý – Vach, Kubík, Patyk (C), BLáha, Okegawa, Schildhabel (A), Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj, Čermák.

Jan Murárik

kubik

Kubík a Zelingr rozebrali obranu hostí

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí