Jan Dalecký: Proti Kladnu to nikdo v Ústí nezabalí

Loni touto dobou se chystal s Rytíři na prvního soupeře v play off. Bylo jím Ústí nad Labem. Letos se opět chystá na prvního soupeře v play off a opět je v tom Kladno. Tentokrát však jako protivník. Útočník Jan Dalecký (26) celou sezonu obléká dres ústeckého Slovanu. 

Jak reagovala kabina, když bylo jisté, že jdete na Kladno?
Že nemusíme cestovat daleko (směje se). Pro nás je to play off a to je specifická soutěž, ve které, asi jako všichni ostatní, chceme vyhrát proti každému soupeři. Nemůžeme si říct, že je to Kladno, proti kterému se nám třeba nedaří a zabalit to. To se nestane. Já osobně si spíš než Rytíře přál Slavii, na kterou umíme zahrát. A je dobře, že jsme nespadli do předkola play off. Jihlavu ani Budějovice herně moc nemusíme (usmívá se). 

Na co si proti Rytířům musíte dát největší pozor?
Na celý tým. Mají vzácně vyrovnané všechny lajny. Určitě se na play off speciálně připravují ti nejstarší hráči, Ton, Tenkrát, Burger. Zvláště na Tonovu střelu, která je neskutečná, si musíme dát obzvlášť pozor. Neméně pak na jejich přesilové hry, kterými nás v posledním vzájemném utkání v Ústí rozstříleli. Samozřejmě tak, jak oni se připravují na nás, tak my se připravujeme na ně. Máme v týmu výborné hráče, což dokazuje naše účast v první šestce. Nehrajeme předkolo play off, jako hrál Slovan v minulé sezoně.

Co čekáte od zápasů s Kladnem?
Plné ochozy jak v Kladně, tak v Ústí. Tak čtyři tisíce by mohly přijít na obou stadionech. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí