Sólíčko Honzy Kruliše. První krok s Ústím

Konečně včera začalo play off, část sezony, kterou milují jak hráči, tak fanoušci. Těch pár týdnů ukáže, jestli bude sezona úspěšná, nebo veškeré dosavadní úsilí práce vyjde na prázdno.

Největší podíl na včerejší první výhře nad Ústím má jednoznačně kladenský brankář Cikánek! Nebýt jeho více než kvalitního výkonu v první a především ve druhé třetině, těžko bych dnes mluvil o vítězném utkání. Popravdě, první třetina pro nás dopadla více než dobře, protože jediný gól padl sice po krásné souhře, ale po jediné takové akci za celou třetinu. Což je podle mého gusta doma hodně málo, jinak mělo Ústí více ze hry a i více šancí.

Druhá třetina 2:1, na první pohled dobré, ale dost mě zaráží, jak snadno se soupeř dostával do naší obranné třetiny a především kolik samostatných nájezdů v závěru třetiny Ústečtí měli. Nebýt Cikánka, skóre mohlo být opačné. Vše vyústilo v obdrženou branku jednu vteřinu před koncem po nedůrazu v rohu, kdy měl soupeř spoustu času se v klidu rozhlédnout a najít před brankou volného spoluhráče, kterého si nějak nikdo nevšímal. To se prostě stávat nesmí.

Snad to je jen nervozita z prvního utkání play off, která z nás spadne, vše půjde jak má a dnes uvidíme opět výhru, ovšem již bez zbytečních nervů.

H.K.


Počasí Kladno

Předpověď počasí