Cikánek vychytal Rytířům třetí výhru

Hlavním hrdinou třetího duelu čtvrtfinále play off mezi Kladnem a Ústím nad Labem byl kladenský gólman Cikánek. Díky jeho vynikajícímu výkonu zdolali Rytíři ústecký Slovan 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) a jsou jedno vítězství od postupu.

V úvodní třetině potvrdil Ton, že mu roste forma v pravý čas. V sedmé minutě skvěle zareagoval na rychlou přihrávku svého hokejového dvojčete Tenkráta a svůj brejk zakončil učebnicovým blafákem. O sedm minut později podobnou, křížnou, přihrávku přesně načasoval Burger pro Jánského, ale ten v zakončení tak přesný nebyl. Převahu Kladenských charakterizuje nejlépe poměr střel mezi tři tyče: Cikánek podle statistiky musel čelit čtyřem pokusům, Soukup jedenácti…

Ve druhé třetině zvýšili domácí důraz a celou dvacetiminutovku byli lepší než hosté. Také Cikánek se měl tentokrát co ohánět. Zlikvidoval třináct pokusů Slovanu, kdežto jeho protějšek v domácím brankovišti pouze devět kladenských střel. O to více pak vyniká jeho čisté konto po dvou třetinách. Kladno se i z méně pokusů opět trefilo aspoň jednou. Výtečnou reakci přitom předvedl exústecký Tůma. Ten ve svém pásmu zablokoval střelu domácích, vzal puk a všem ujel. Soukup proti jeho střele neměl šanci. 

V posledním dějství hráli domácí vabank. A podařilo se jim snížit. Střelu Moučky pohotově dorazil Vrdlovec a zkazil Cikánkovi naději na vychytanou nulu. Kladno na hrozbu vyrovnání odpovědělo okamžitě brankou. Střelecký pokus na druhé straně za Soukupa dorazil Jánský. Od té chvíle Cikánek v bráně Rytířů obnovil své čáry máry. Domácí dvě minuty před závěrečnou sirénou sáhli po power play, ovšem radovali se hosté. Do prázdné branky se trefil Burger. 

Oba soupeři se střetnou v pátek ve stejný čas na stejném místě. 

Branky a nahrávky: 46. Vrdlovec (Moučka) – 7. P. Ton (Tenkrát), 33. D. Tůma, 47. Jánský (R. Přikryl, J. Strnad), 59. Burger (J. Kloz, P. Hořava)

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Brož, Kasík, Husák, Vágner, Zdvořáček, Přindiš, Málek – Doležal, Roubík, Merta – Dalecký, Vrdlovec, Moučka – Gengel, Moskal, Mical – Macek, Navarra.  

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr. 

Diváků: 2062

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí