Rytíři v Ústí na jedničku. Na dalšího soupeře čekají

Splnili, co se od nich čekalo, a jsou v semifinále. Po dvou nevydařených sezonách, kdy končili v prvním kole play off, hokejoví Rytíři zdolali ve čtvrtém zápase v Ústí nad Labem místní Slovan 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) a čekají na soupeře -  buď na jihlavskou Duklu, nebo pražskou Slavii. 

O výhře Kladenských rozhodla jejich střelecká produktivita ve druhé třetině. V té úvodní domácí ještě s hosty drželi krok, když se ujali vedení a Rytíři pouze srovnali skóre Burgerem v přesilové hře.

V druhém dějství skvělý Hanuljak nepustil za svá záda jedinou střelu Slovanu a vlil tak potřebný klid do žil svých spoluhráčů. Nejprve skóroval ve vlastním oslabení ze sóla Přikryl, po něm se trefil o gólmana Jánský a skóre druhé třetiny uzavřel Strnad, který využil perfektní Přikrylovu přihrávku. 

Kladno v poslední třetině výsledek hlídalo. Výhru pojistil dalším gólem Kubík, kterého před prázdnou brankou našel na milimetr přesně Pekr. Poslední zápis do střelecké listiny zařídil domácí Moskal a ústecké obecenstvo potleskem vstoje poděkovalo svým hráčům za vydařenou sezonu. O semifinálovém soupeři Rytířů se může rozhodnout v pondělí, kdy Jihlava hostí Frýdek Místek. Stav této série je 3:1 pro jihlavskou Duklu. 

Branky a nahrávky: 7. Vrdlovec, 56. Moskal (Mical, Gengel) – 12. Burger (J. Kloz), 28. R. Přikryl, 31. Jánský (R. Přikryl, David Růžička), 37. J. Strnad (R. Přikryl, Jánský), 47. Kubík (Pekr)

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Brož, Kasík, Husák, Vágner, Zdvořáček, Přindiš, Málek – Doležal, Roubík, Merta – Dalecký, Vrdlovec, Moučka – Gengel, Moskal, Mical – Macek, Komárek, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr. Trenéři: Pavel Patera, František Kaberle, Jiří Kopecký.

Diváků: 2173

Jan Murárik

 

 

fans

Věrní kladenští fans v čele s Diegem v ústeckých ochozech


Počasí Kladno

Předpověď počasí