Rytíř Patyk: V play off bojujeme za Kladno

Dnes začíná hokejovým juniorům play off. Kladenští Rytíři ze čtvrtého místa po základní části extraligy hostí páté České Budějovice. Do boje o semifinále soutěže je povede kapitán Petr Patyk (19). Zápas na kladenském zimním stadionu začíná v pravé poledne, první odveta je na programu zítra.

Kam dopluje kapitán Patyk se svou posádkou?
Co nejdál to půjde. Jsme rádi, že sérii začínáme doma. Určitě to je pro nás velká výhoda. 

Jste rádi, že máte za soupeře České Budějovice a ne někoho jiného?
Je to pro nás z té první pětky ten nejlepší soupeř. I kdy nemáme s Budějovicemi po základní části příznivou zápasovou bilanci, hraje se nám s nimi nejlépe. Nemají totiž takové množství skvělých hráčů, jako ostatní týmy z čela tabulky. V Budějovicích jsou individuality, ale my jsme silnější jako tým, kerý bojuje za Kladno.

Jak těžko se vám bude hrát bez Kubíka, který zůstává v áčku, a bez zraněných opor Kesziho či Zelingra?
Jsou to těžké ztráty. Ale na druhou stranu teď se ukáže, jaký jsme tým, jak se dokážeme semknout. Teď se ukáže, jestli jsme oprávněně skončili po základní části extraligy čtvrtí a ne třeba šestnáctí (zdůrazňuje)…

Mohli jste skončit v tabulce ještě lépe, nebo je to vaše maximum?
Kdyby nám někdo před sezonou tvrdil, že skončím takhle dobře, budu si ťukat na čelo, že se asi zbláznil. Čtvrté místo je pro nás obrovský úspěch a podle mne to právě svědčí o síle celé party.

V semifinále vás bude zřejmě čekat už skutečná hokejová síla. Věříte, že i přes tuhle překážku se dá přejít?
Pojďme zápas od zápasu. Na takové myšlenky je hrozně moc daleko (směje se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí