Rytíři v play off končí

Junioři Rytířů padli v play off i ve čtvrtém zápase v řadě a s bojem o titul se loučí. Kladno – Motor České Budějovice 1:3 (0:0, 0:1, 1:2), celkově v sérii 1:4.

V těch čtyřech zápasech Kladenští vstřelili pouhé čtyři branky a s takovou bilancí se na postup myslet nedá. Dnes museli vyhrát, aby si zachovali naději na zvrat v sérii, ve které po dvou porážkách na jihu Čech prohrávali už 1:3 na zápasy. 

Avšak zázrak se na kladenském ledě nestal. Frustraci domácích z marného bušení do výtečného gólmana Patery ještě prohloubil vedoucím gólem Doktor. V posledním dějství byli Rytíři lepší, měli více útočné snahy, ovšem v pásmu hostů si nedokázali s pukem poradit. Jakousi naději na delší život v play off vykřesal Japonec Okegawa proměněným trestným střílením, když jeho sólo těsně předtím zastavili hosté jen za cenu faulu. 

Jestliže do té doby Patykova lajna téměř neslezla z ledu, pak po vyrovnání to byl právě kladenský kapitán, který nedal hostím oddychnout. S ním na led naskakovali Schidhabel s Bláhou, své v další lajně odváděl Kalaj. 

Leč nadechnutí Kladna pět minut před koncem zápasu udusil Bárta a po něm do prázdné branky zavěsil Guman. 

Branky a nahrávky: 45. Okegawa (TS) – 40. J. Doktor (Sloboda), 55. Bárta (Svoboda, Dosek), 59. Guman

Rytíři Kladno: Stahl (L. Svoboda) – Havelka (A), Veber, Kiml, Cibák, Chládek, Šíma, Malý – Schildhabel, Patyk (C), Š. Bláha, Okegawa, Borkovec, Piovarči, Řepka, Husarik, M. Kučera, Kalaj, Čermák. Trenéři: Lidický, Tatíček.

ČEZ Motor České Budějovice: Patera (Němec) – Tintěra, D. Svoboda, V. Doktor, Dosek, Kubeš, Benda, Radoš – Rolínek, J. Doktor (C), Guman, Sloboda, Tejko, Pixa, Bárta (A), Kadilák, Kaisler. Trenéři: Kupka, Rob, Šrámek.

Jan Murárik

mladijedinou

Jedinou branku Rytířů vsítil z trestného střílení Okegawa

mladivelkou

Velkou šanci ve třetí třetině nedal Schildhabel


Počasí Kladno

Předpověď počasí