Rytíři ani podruhé Jihlavu neporazili

Jeden gól ve dvou utkáních jen stěží mohl vést k výhře. Rytíři v Jihlavě prohráli tentokrát 1:4 (0:0, 1:1, 0:3). Ve čtvrtfinále play off vede Dukla na zápasy 2:0. 

Úvodní třetina se nesla v  duchu prvního zápasu. Diváci branku opět neviděli, ale převahu měli tentokrát domácí hráči. Dukla se do Rytířů pustila zhurta a na Hanuljaka šla jedna střela za druhou. Na druhé straně se Kladenští do šancí příliš nedostávali. Za zmínku stojí pokus kapitána Burgera a následná dorážka Hořavy, kterou však Svoboda chytil.

Ve druhé třetině Kladenští, stejně jako včera, inkasovali první. Branka se zrodila z platonického tlaku Rytířů před jihlavskou brankou. Z protiútoku vstřelili domácí Skořepou rychlý gól. Přitom v téhle části zápasu mohlo jít do vedení Kladno. Kubík totiž svůj únik zakončil střelou do tyče. 

Po téměř sto minutách hry přeci jen hosté střeleckou smůlu protrhli. Na konci kladenské přesilovky si jihlavský hráč srazil skákající puk do brány. Sudí gól připsali Machačovi. Další pokusy se ani na jedné straně do gólových statistik už nezapsaly a po druhé siréně odcházela mužstva do kabiny s vědomím, že domácí budou po návratu na led hrát dvojnásobnou přesilovku. 

A také ji využili, kdy ve čtrnácté sekundě vymetl Říha šibenici. Domácí v dalších minutách zasypali Hanuljaka snůškou střel, ale ten statečně odolával až do 56. minuty. V té jej překonal Seman a o zápasu bylo rozhodnuto. Těsně před koncem dovršil skóre Jiránek.

Rytíři nyní pohostí Jihlavu v pátek a v sobotu. V oba dny se utkání hrají od šesti hodin večer.

Branky a nahrávky: 25. J. Skořepa (Březina), 41. J. Říha (Jergl), 56. F. Seman (Čachotský), 60. Jiránek (Diviš, J. Skořepa)   – 37. Machač 

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža – Jiránek, Diviš, J. Skořepa – Důras, Hubáček, Jergl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Březina, Anděl, Danišovský.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Drtina, Hořava, Repe, Růžička, Ulrych, Ptáček – Kloz, Burger, Tůma – Přikryl, Strnad, Tenkrát – Jánský, Machač, Ton – Pekr, Gratton, Cetkovský – Kubík.

Diváků: 4113

Jan Murárik

Foto: Zdeněk Drla, Dukla Jihlava


Počasí Kladno

Předpověď počasí