Sólíčko Honzy Kruliše. Jak ztratit zápas v jedné minutě

Včerejší utkánī před vyprodaným hledištěm bohužel ukázalo, jak se dá výborně rozehraný zápas ztratit během jedné minuty vinou špatné herní taktiky. 

Vše, co se odehrálo ve dvou úvodních třetinách ze strany Kladna, bylo minimálně dobré, až přišla třetí třetina a z mého pohledu chyba v taktice vedení utkání ze strany trenérů. Po celý zápas nás Jihlavští aktivně dostupovali a narušovali rozehrávku, což jsem očekával i od Kladenských ve třetí třetině. Ale zhruba od páté minuty jsme se stáhli, začali pasivně čekat srovnaní ve středním pásmu a ustupovali zbytečně až do vlastní třetiny. V tuto chvíli měli trenéři zasáhnout, obranu aktivně vytáhnout stejně jako to dělala Jihlava, znemožnit snadný přechod středního pásma a především naší obranné modré čáry. Nestalo se. Stačila jedna minuta, kdy nejprve trojice Jihlavských bez většího odporu prošla do našeho pásma a po dorážce volného hráče, kterého měl Ulrych za zády místo toho, aby se věnoval jemu, koukal za pukem, a Jihlava snížila. Vyrovnání, které přišlo za pár vteřin, ještě více odhalilo špatné bránění. Jihlavský obránce převzal kotouč těsně za svou modrou čárou, více méně na trojnožce volně projel nikým neobtěžován až do půlky našeho obranného pásma, beci úplně zbytečně couvli a po svižné střele bylo vymalováno. 

Dobrá práce ve dvou třetinách byla ta tam jen vinou špatně zvolené taktiky a neschopnosti zareagovat na situaci na ledě ve třetí třetině, a to padá na hlavu trenérů, ať to hráčům řekli, nebo ne. V kabině ani na střídačce nejsem, na ledě bylo jen jasně vidět, že jsme úplně zbytečně zalezlí, ustupujeme a pasivita nás stála zápas.

H. K.


Počasí Kladno

Předpověď počasí