Trenéři Jůn a Kasík mají starosti s dětmi

V kladenském áčku se potkávali sporadicky. Zato po dvaceti letech spolu tráví na ledě takřka každý den. Kladenští trenéři Daniel Jůn (40) a Petr Kasík (54) vedli v uplynulé sezoně německý tým třetí ligy Höchstadter EC a věnují se také klubové mládeži. S ní prý zažívají samé příjemné starosti.

Jakou jste měli sezonu?
Kasík: Nepovedl se nám její závěr, když jsme vypadli v prvním kole play off. Zato s mládeží se nám daří. Teď dáváme dohromady další družstvo (usmívá se).
Jůn: Cíle s áčkem jsme nedosáhli. Jako nováček třetí ligy jsme soutěž neudrželi… 

Staví první tým na hráčských profesionálech?
Jůn: Drtivá většina hráčů má při hokeji ještě nějakou práci. Já jsem hrajícím trenérem a zároveň se starám o komunikaci mezi vedením klubu a prvním týmem.

Jak se klubu daří celkově?
Jůn: Pracujeme s dětmi a o víkendech jezdíme po turnajích. Prakticky denně jsme od tří hodin odpoledne zhruba do devíti večer na ledě. Klub hokejově určitě neskomírá.
Kasík: Jako poslední po dětech jde trénovat áčko. Daří se nám společně přilákat místní děti k hokeji. To je největší smysl naší práce v klubu. Tím, že se jich hlásí na tu oblast velké množství, že se zvedl zájem o hokej, nám přidělávají příjemné starosti. 
Jůn: Před šesti roky, kdy jsem v klubu začínal, tak jsme měli zhruba padesát dětí, nyní jich je asi devadesát. Na zápasy prvního týmu chodívalo kolem tří set lidí, teď jich je na zápasech skoro tisíc. Sponzoring nám vzrostl trojnásobně. V klubu pracuje výborný tým lidí.

Pomáhá vám město?
Jůn: Město jako v Kladně u nás mládež přímo finančně nepodporuje, ale ledy od města máme zadarmo. 

Zmínil jste Kladno. Sledovali jste cestu áčka vyřazovacími koly?
Jůn: Proti minulým play off Kladno víc bojovalo, ale Jihlava se mně zdála víc sehranější. Zřejmě to bylo tím, že má mužstvo delší dobu pohromadě, kdežto Kladno opět před sezonou stavělo nový tým. 
Kasík: Souhlasím s Danem, že Kladno bojovalo, líbilo se mi, jak srovnalo stav série, ale ten rozhodující zápas, to je vždycky o štěstí a toho měla Jihlava víc. Kdyby Rytíři budovali tým na delší dobu, třeba by do baráže postoupili oni. 

Jan Murárik

trenerimladeze

Trenéři mládeže

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí