Rytíř Zikmund: Lákali mě ven, ale Kladno je na prvním místě

Bývalá naděje karlovarského hokeje začala opět sezonu v Kladně. Po roce, který poprvé prožil celý v dospělém hokeji, se Ladislav Zikmund (22) těší na další v dresu Rytířů.

Po sezoně se kádr Rytířů až na výjimky rozprchl a mnozí si našli nové angažmá. Měl jste nějaké nabídky, nebo jste úmyslně čekal až do května, jestli se Kladno ozve?
Trenér Patera mi po skončení play off řekl, že se ozve, tak jsem rád počkal. Slib splnil a pro mě bylo Kladno jednoznačná volba. 

Odmítl jste jiné nabídky?
Měl jsem náznak nabídky první ligy v zahraničí, ale teď o tom už není potřeba mluvit. Jsem třetí týden v Kladně, v minulých dnech jsme se dohodli na smlouvě a makám (usmívá se).

Co je pro vás hokejové Kladno?
Splněný dětský sen. Nevím, kolik dalších lidí to má jako já, ale pro mě je Kladno od malička v hokejovém světě obrovský pojem. Když jsem hrál hokejovou hru v počítači, hrál jsem zásadně s kladenským týmem. A Jaromír Jágr byl pro mě vždycky legendou a teď hraju za jeho klub. 

Kolikrát jste se s ním potkal?
To jsem nepočítal. Minulý rok jsem ho potkal poprvé, když šel s námi trénovat. Zpočátku jsem byl nervózní, ale rychle jsem si zvykl (směje se). O autogram jsem ho ale zatím nepožádal, i když mě o něj požádali lidé z mého blizského okolí a já sám ho nemám, tak jsem ještě nenašel vhodnou chvíli. 

Pustil jste z hlavy uplynulou sezonu?
Rozhodně jsem na ni ještě nezapomněl. I když jsem byl se svým vytížením v týmu spokojený, dostal jsem vlastně šanci hrát poprvé celou sezonu v prvním mužstvu, tak celkově mě moc mrzí, že jsme vypadli o jeden gól. Je mi to líto, když vidím, co pak Jihlava dokázala.

Je před vámi nová sezona, kterou jste začali pod dohledem Miloslava Hořavy. V čem je podle vás znát jeho trenérský rukopis?
Osobně jsem s pojetím přípravy pana Hořavy spokojený. Má veliký respekt, a to je důležité. Kondiční přípravu pomáhá sestavovat nový kondiční trenér Michal Obrtel , a to je také změna proti loňské přípravě. Netaháme například tolik činky, jako spíše cvičíme s váhou vlastního těla. Cítím, že mně tohle vyhovuje. A překvapilo mě, že už teď chodíme na led. Nevěděl jsem, co od toho můžu čekat, je to nezvyk, ale věřím, že nám to jen prospěje.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí