Rytíř Repe: Doufám, že s námi trenér Hořava vydrží

Hrál za Slovinsko na posledním světovém šampionátu, po něm si užil zaslouženého volna a už týden opět mezi kladenskými Rytíři nabírá fyzičku pro novou sezonu. Obránce Jurij Repe by v ní měl patřit mezi největší opory týmu. 

Na mistrovství světa Slovinsko sestoupilo. Jak na šampionát vzpomínáte?
Jsem stále zklamaný. Před mistrovstvím světa jsme věřili, že se v nejvyšší hokejové společnosti udržíme. Osobně jsem ale spokojený. Odehrál jsem čtyři zápasy a podle mne bez zásadních chyb. Bruslařky i herně jsem stíhal (usmívá se). 

Zahrál jste si i proti českému týmu. Jaké to bylo?
Byl to pro mě velký zážitek. Bránit Voráčka, na to se nezapomíná. Češi pro nás byli nejtěžší soupeř, s kterým jsme se potkali. Pro mě to svým způsobem bylo jako hrát proti svým, protože v Česku žiju už poměrně dlouho (usmívá se). 

Jenom v Kladně jste třetí rok. Neuvažujete o tom, že se do Kladna odstěhujete na stálo?
Docela o tom přemýšlím. Zatím mám byt od klubu, ale třeba si na Kladensku jednou postavím dům. Je to kousek od Prahy a v Kladně se mi líbí. Souhlasí s tím i moje přítelkyně, i když tu to stále táhne domů na Moravu. 

V profesním životě jste naskočil do suché hokejové přípravy. Nově pod dohledem Miloslava Hořavy. Je znát jeho rukopis, je příprava jiná než loňské jaro?
Pan Hořava je skvělý trenér, upřímný, ví, co dělá, co chce a jde si za tím. To se mi líbí. Zažil jsem ho v závěru sezony i na ledě a byly to pod ním super tréninky. S klukama jsme hned cítili, že je to vysoká profesionální úroveň. Doufám, že s námi vydrží a v sezoně nás povede. Máme i nového kondičního trenéra a už po několika dnech cítím, že je to lepší příprava než loni.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí