Patera se domluvil s Kopřivou, Ton se vyjádří na podzim

Kladno má zřejmě brankářskou otázku pro nadcházející sezonu vyřešenou. Ke stálicím Cikánkovi a Stahlovi přibude na ledě Miroslav Kopřiva (33). 

Bývalý brankář Kladna se tak vrací do kabiny, z které kdysi vzešla jeho hokejová sláva. Vždyť poté oslňoval svým uměním a klidem v brankovišti fanoušky Slavie, bratislavského Slovanu v KHL či Chomutova, kterému ostatně ještě patří, protože smlouvu s Rytíři teprve podepíše. Naposledy chytal v Košicích. 

"S Mirkem jsme se chlapsky domluvili, že k nám půjde chytat. Mluvili jsme spolu po telefonu, protože tráví volno s rodinou na dovolené. Vždycky jsem na něm obdivoval jeho spolehlivé chytání s perfektním vykrýváním úhlů. Dal mi slovo, že až se vrátí, tak se sejdeme. Nemůžu tedy nyní stoprocentně tvrdit, že za nás bude chytat, ale věřím, že to platí," uvedl pro Vaše Kladno Pavel Patera, který byl tento týden potvrzen jako trenér Rytířů společně s Miloslavem Hořavou. 

K otázce doplnění týmu staršími zkušenými hráči uvedl, že se nedohodli s Burgrem, Tenkrátem ani obráncem Skrbkem. S elitním střelcem Petrem Tonem se trenéři Kladna sejdou na začátku podzimu. "V listopadu a v prosinci chceme jádro týmu, které vybereme, podepsat na delší dobu než jen na hokejový rok. Ovšem nyní jsou někteří hráči zatím podepsáni jen na sezonu. Se stávajícím kádrem, v kterém je větší množství juniorů, jsme spokojení a s ním sezonu začneme. Samozřejmě se nebráníme jeho menšímu doplnění. Máme před sebou zhruba tříleté období, v němž se chceme kdykoli, ne tedy až za tři roky, dostat do extraligy. Už nepůjdeme ale cestou posezonního vyprázdnění kabiny, naopak, kádr udržíme co nejdéle pohromadě a jen ho doplníme," dodal Pavel Patera. 

Rytíři skončí "suchou" přípravu tento pátek. Osmnáctého července se tým sejde k fyzickým testům a 24. července vyjede v Kladně na led.

Jan Murárik

foto: Piráti Chomutov


Počasí Kladno

Předpověď počasí