Linus Svedlund: Pokud dostanu smlouvu, tak ji podepíšu!

Na soupisce Rytířů by od nové sezony mohla figurovat dvě švédská jména. Jedno z nich patří třiadvacetiletému útočníkovi Linusu Svedlundovi. Ten hrával druhou nejvyšší soutěž ve Švédsku a reprezentoval národní tým Tre Kronor v inline hokeji, který trénoval jeho otec.  

Jak jste se do Kladna dostal?
Na rozdíl od mého švédského spoluhráče Johana Lorraineho tady nejsem přes Otakara Vejvodu. Dostal jsem se s Rytíři do kontaktu přes mého bývalého spoluhráče Jakuba Čuttu, který se mnou hrál ve Västerås.

Zatím jste u Rytířů na zkoušku. Už jste mluvil s trenéry o vaší budoucnosti?
Ano, mluvil a říkali mi, že se jim líbím, že to z mého pohledu vypadá dobře. Pokud mi nabídnou regulérní smlouvu, tak ji podepíšu.

Proč vůbec chcete hrát v České republice?
Slyšel jsem, že je tady hokej na velmi slušné úrovni a stejně tak mám dobré reference i o kladenském týmu. Chtěl jsem na čas zkusit ve své kariéře něco nového. 

Věděl jste, že klub patří Jaromíru Jágrovi?
Věděl jsem to už před tím, než jsem přiletěl. Je to skvělé. Navíc, jak je léto, Jágr je přítomný v Kladně a je výborné, že ho tady mohu sledovat a trénovat s ním. Při jeho přítomnosti na ledě jsem nebyl nervózní, naopak jsem se od něho snažil něco naučit a něco si z toho jeho trénování vzít.

Už jste navštívil nějaká zajímavá místa v Česku?
Ano, byl jsem se podívat v Praze.  Z pohledu turisty musím říct, že je to velmi krásné město. Přiznám se, že nevím, jak se jmenovaly jednotlivé památky, které jsem viděl. Nicméně jsem se byl projít v centru, navštívil jsem ta nejznámější náměstí a udělal jsem si procházku kolem Vltavy. 

A jak jste spokojený s životem v Kladně?
Nemohu si stěžovat. Je to sice menší město, než na která jsem zvyklý ze Švédska, ale je to velmi praktické město. Mám tu poblíž všechno, co potřebuji. Jsem spokojený.

Lukáš Jůdl

Foto: Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí