Rytíři rozstříleli Vsetín

Kladenští Rytíři porazili na svém ledě bývalý nejslavnější klub extraligy Vsetín 7:1 (3:0, 2:1, 2:0).

Do zápasu vstoupily oba týmy aktivně a brankáři se nenudili. Jako první se radoval jeden z nejmladších útočníků Kladna Adam Kubík a po minutě ho následoval Roman Přikryl. Vsetín se snažil snížit, ale skvělá obrana Rytířů mu to nedovolila. Ke konci první třetiny navýšil stav Jakub Strnad na 3:0.

Kladenský Ladislav Zikmund využil přesilovku na začátku druhé třetiny a prostřelil Horčičku. O pátý gól se poté postaral Matěj Pekr, vzápětí snížil vsetínský Tomáš Vávra. Hosté se snažili vytvořit tlak na domácí, ti se ale zaskočit nenechali. Vsetín proto přitvrdil hru, což obnášelo časté vyloučení na jejich straně.

Kladenští hráli skvělý hokej i ve třetí části. V přesilovce přidal další branku David Štich a Vsetín se zmohl jenom na faulování Rytířů. Sedmým gólem završil utkání David Tůma. Celý zápas byli domácí podporováni četným publikem.

Další zápas odehrají Rytíři venku 18. září proti Třebíči (17.30 h).

Branky a nahrávky: 9. A. Kubík (D. Štich), 10. R. Přikryl 19. J. Strnad (R. Přikryl, M. Kehar), 23. L.Zikmund ( T. Kaut), 28. M. Pekr (P. Štindl, J. Strnad)  49. D.Štich (T.Kaut) 57. D.Tůma (J. Kloz, P.Machač)  – 29. T. Vávra ( J. Teper)

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Hořava, Matula, Kehar, Štindl, Lenďák, Štich – Kloz, Machač (A), Tůma – Pekr Přikryl, Strnad (C) – Zikmund, Kaut, Lorraine – Redlich, Kubík, Svedlund.

VHK Robe Vsetín: Horčička (Šurý) – Ostrčil, Frolo (A), Janáček, Teper, Holomek, Dundáček -  Březina, Kucharczyk (A), Markovič – Vávra, Podešva (C), Slováček – Vrána, Šilhavý, Hořanský – Finsterle, Pokorný, Karafiát.

Počet diváků: 2635

Nikola Kroupová

vsetincikanek

Cikánek na několik minut zaskočil za Kopřivu a uhájil čisté konto

vsetinexkladensky

Exkladenský Šilhavý se v první třetině dostal do potyčky

vsetinkopriva

Kopřiva musel na střídačku vyřešit potíže s maskou

vsetinrytiri

Rytíři měli v první třetině štěstí na své straně...

vsetinskore

Skóre otevřel Kubík (59)

vsetizevsetina

Ze Vsetína dorazil slušně zaplněný kotel


Počasí Kladno

Předpověď počasí