Akce Pojď hrát hokej! v Kladně přilákala desítky nových dětí

Téměř sedmdesát možných hokejistů se včera na kladenském stadionu zaregistrovalo do Českého svazu ledního hokeje.

Ten opět pořádá Týden hokeje, při kterém pod dohledem jeho zástupců v různých městech lákají místní kluby nováčky od čtyř do osmi let k hokeji. V Kladně se pořádání pod záštitou HC ujal klub PZ.

"Podobné akce jsme v mém dětství neměli. Na dětech jsem pozoroval nadšení a věřím, že většina z nově registrovaných u hokeje zůstane," uvedl zástupce svazu Zdeněk Vojta.

"O takovém perfektním náboru jsem si mohl v mém dětství nechat jen zdát. Vzpomínám si, že nám, nováčkům, se věnovali dva trenéři. Teď se ledová plocha rozdělila na několik sektorů, kde se různě staré děti díky množství trenérů seznámily s tím, co je, když u hokeje zůstanou, čeká," komentoval gólman Rytířů Miroslav Kopřiva dění na ledě, kde se proháněl také jeho malý syn.

"Nábor je velmi dobře propracovaný. Rodiče nemusejí kvůli tomu, aby vyzkoušeli, zda jejich potomek bude hrát hokej, kupovat drahé brusle a helmu. Tady jim vše klub půjčil. Na ledě pak dětem vedle trenérů pomáhaly různé praktické pomůcky," chválil nábor bývalý hokejový rozhodčí Petr Bolina.

"Jsem příjemně překvapený, jak velké množství dětí se přihlásilo. Stejnou akci jsme pořádali letos v lednu a tehdy přišlo o patnáct dětí méně. To je dobré pro celý kladenský hokej. Vždyť i děti, které projdou hokejem v PZ, se později uplatní v HC," dodal trenér PZ Vladimír Kameš.

Jan Murárik

pojdextrener

Extrenér Rytířů Zdeněk Vojta pomáhal do výstroje zahraničním účastníkům

pojdmezi

Mezi rodiči se s potomkem objevil volejbalista Petr Klár (vlevo)

pojdnovacky

Nováčky mezi budoucími adepty hokeje snímaly kamery

pojdobcas

Občas se najde někdo nespokojený

pojdvnuka

Vnuka na nábor vzal Petr Bolina

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí