Rytíři v týdnu s Jágrem, nebo bez? Čeká ho premiéra

Dlouho se o tom hovoří a teď to vypadá, že už téma Jaromír Jágr a Rytíři Kladno dostává jasnější obrysy. Klub avizoval, že by se měla/mohla slavná osmašedesátka objevit v některém z domácích utkání během tohoto týdne. Nejpravděpodobněji se jeví sobota.

Tento týden nezačal Rytířům nejlépe. V pondělním utkání v Karlových Varech utrpěli prohru 2:6. Den poté šli kladenští hokejisté na lehčí trénink, který byl v režii samotných hráčů a byl pouze dobrovolný. Nebyl oproti jiným tréninkům nijak zajímavý, ale i přesto se na něj sjeli novináři. Ty pochopitelně zajímala jediná věc – bude tam Jaromír Jágr, či nikoliv?

Jaromír Jágr se tréninku nezúčastnil, ale to neznamenalo, že by v tomto týdnu za Kladno nemohl nastoupit. „Jaromír s týmem absolvoval už několik tréninků. Měl by hrát tento týden, ale nejpravděpodobnější variantou je, že nastoupí až v sobotu proti Přerovu,“ řekl novinářům Vít Heral, tiskový mluvčí Rytířů.

Kdo tedy jde na dnešní zápas, kdy Rytíře od 18.00 hodin čekají doma Benátky, je možná zklamaný. Jenže… „Když Jarda přijde hodinu před zápasem, že chce hrát, my ho postavíme,“ dává určitou naději i pro dnešek Pavel Patera, asistent trenéra kladenského týmu.

Tak či tak, plány s Jágrem jsou jasné. „Určitě s ním počítáme do první lajny. Už zhruba víme, s kým by hrál, ale to si ještě necháme pro sebe,“ dodal Patera. Tak co? Uvidíme majitele klubu po čtyřech letech zase v dresu Kladna?

Na závěr ještě přidejme dvě fakta. Podle webu Eliteprospects.com je už Jágrův přestup do Kladna potvrzen. Jágr je tedy hráčem Kladna a může nastoupit kdykoliv. A pokud by nastoupil, může i přes jeho bohatou kariéru zažít premiéru – nikdy v minulosti nehrál druhou nejvyšší českou ligu.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí