Trenér Patera: Domácí neporazitelnost chceme přenést také ven

Rytíři včera porazili Třebíč 2:1 a potvrdili, že se domácí led stává takřka nedobytnou baštou. Ovšem venku zatím kladenští hokejisté tápou. Následující série pěti utkání v řadě na cizích ledech podle trenéra Pavla Patery ukáže, jestli Rytíři dokážou hrát pořádný hokej nejen před domácím publikem.

Co vy, trenéři, čekáte především od venkovní série?
Nasbíráme cennou zkušenost. Je to dobrá zkouška. Venkovní zápasy se v současné době nedají s těmi domácími srovnávat. Doma jsme samozřejmě spokojenější. Venku stále čekáme na pořádný výkon, jaký jsme předvedli například doma s Českými Budějovicemi. 

V čem nejvíc je nutné hru venku zlepšit?
Je to v hlavách hráčů. Doma si víc věří, venku to není ono... Ale tím teď trpí asi všechny týmy v první lize. Jestliže chceme být pořád nahoře, tak musíme hrát venku stejně jako doma. 

Bývaly doby, kdy si trenéři i hráči občas postěžovali na úzké domácí hřiště. Nyní se z něj stává nedobytná tvrz. Už si hráči na malý led zvykli?
Myslím, že už byl náš led nedobytnou tvrzí loni. V play off nás doma nikdo vyloženě nepřehrál, jednou jsme prohráli v prodloužení. Jsme rádi, že se to přeneslo i do této sezony. 

Venku si můžete natrénovat přesilové hry na velkých hřištích. Proti Třebíči mě zaujal obránce Matula, který v početní převaze chodil před gólmana a stával se z něj útočník. Je v tom nějaký záměr?
Záměr v tomhle konkrétním případě není. Záměrem téhle fáze soutěže je, aby na přesilovky chodilo co nejvíc hráčů. V play off se může někdo zranit a my chceme, aby si hru v početní převaze vyzkoušelo co nejvíc hráčů. Přesilovkové formace teprve určíme. 

Jan Murárik

tabuletrebic

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí