Rytíři si zastříleli v Benátkách

Benátky nad Jizerou podlehly hokejovým Rytířům 2:5 (0:2, 1:2, 1:1). Svědkem bylo ostudných 315 diváků v ochozech...

Do utkání vstoupili lépe domácí. Důraznou hrou si vynutili převahu a prvnímu gólu utkání zabránila jen tyčka Cikánkovy brány. Ten padl na druhé straně hned z první kladenské střely na Stezku. Druhou branku přidali hosté v početní převaze a vzkázali expertu Milanu Novému, že se v této činnosti lepší a pomalu se sunou z posledního místa vstřelených branek mezi prvoligovými mužstvy. 

Domácí v druhém dějství zopakovali počáteční tlak na soupeře a tentokrát se jim už skórovat podařilo. Rytíře pokořili v jejich oslabení. V téhle činnosti si zase musejí sáhnout do svědomí, neboť jsou pátí od konce v počtu inkasovaných branek. Třetí kladenská branka padla v plném počtu hráčů na ledě a kanonýr Tůma odskočil v klubové tabulce produktivity druhému Strnadovi  o dva zásahy. Podobně si Štich gólem pět vteřin před druhou sirénou upevnil první pozici střelců mezi kladenskými obránci. V Benátkách mu k tomu stačilo propagační nahození od modré... Domácí pokusy, nebylo jich málo, ztroskotaly na skvělém Cikánkovi.

Kladenský gólman "čaroval" i v posledním dějství. Podruhé podlehl opět při početní převaze domácích, kteří čtyři minuty před koncem duelu překvapivě sáhli ke hře bez brankáře. Když to samé zopakovali o dvě minuty později, Kladno je za risk potrestalo. Svůj druhý gól v soutěži a po sólové akci vstřelil Kružík. V komorní atmosféře se hrstka fanoušků dalšího vzrušení nedočkala.

Také další zápasy sehrají Rytíři venku. V sobotu v Přerově (17.00 h.) a v neděli v Havířově (17.00 h.). Po pěti utkáních na cizích ledech se domácímu publiku opět představí až po přestávce v soutěži ve středu 15. 11. s Litoměřicemi (18.00 h,).

Branky a nahrávky: 22. J. Mikyska (Z. Král, Kolmann), 57. Bittner (D. Špaček, Kolmann) – 2. Redlich (T. Kaut), 13. D. Tůma (P. Hořava), 33. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 40. Štich (Kubík), 59. Kružík.

HC Benátky nad Jizerou: Stezka (41. Kořenář) – Havlín, Kolmann, Pyrochta, Kunst, Plutnar, Maier – Z. Král, J. Mikyska, A. Dlouhý – J. Vlach, Chrtek, D. Špaček – Jeník, Bittner, Hrabík – Hrníčko, R. Veselý, Psota.

Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) – Štich, F. Matula, Štindl, Kehar, Repe, P. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad – D. Tůma, Machač, J. Kloz – Kružík, T. Kaut, Redlich – Bláha, Kubík, Zikmund.

Diváků: 315

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí