Kladno ztratilo body sekundu před koncem

Tři branky domácích za sebou, z toho poslední v čase 59:59 a smutek v kladenských řadách. Takový byl hokejový zápas Přerov - Kladno 4:3 (1:2, 1:1, 2:0).

Úvod první třetiny sice patřil Kladnu, ale jako první zvedli ruce nad hlavu domácí hráči, kteří šli již ve 4. minutě do vedení. Naštěstí pro Kladno se z náskoku radovali necelé tři minuty. Po spolupráci Redlicha s Kružíkem prvně jmenovaný srovnal skóre. Přerov o minutu později opět mohl vést, teč Kratochvíla však skončila na tyči. Hra se potom přelévala z jedné strany na druhou, ale oba brankáři byli pozorní. Nerozhodný stav vydržel až do 19. minuty, kdy se Kružík se štěstím dostal k puku, ale jeho samostatný nájezd byl stoprocentně efektivní - 2:1 pro Kladno.

V prostředním dějství byli Zubři zpočátku více aktivní, což jim vydrželo přibližně do 30. minuty. Pak šel domácí hráč na trestnou lavici za hákování a hosté dělovkou Pekra jeho prohřešek potrestali - 1:3. Kladno začalo mít převahu, ale konec třetiny byl nakonec v režii domácích - ve 39. minutě Cikánek již nedosáhl na tečovanou střelu a do kabin odcházel Přerov s nadějí, že zápas ještě zdramatizuje.

Do třetí třetiny vlétlo lépe Kladno a Tůma či Přikryl mohli dopřát hostům uklidňujicí dvoubrankový náskok. Jenže se tak nestalo a otěže zápasu začali opět přebírat domácí. Jejich tlak zesílil při vyloučení Zelingra a v 51. minutě vyústil ve vyrovnávací gól, pro Cikánka opět nešťastně tečovanou střelou. Srovnaný stav hosty znovu nakopl k vyšším obrátkám a jejich nápor musel domácí kouč v 59. minutě přerušit oddechovým časem. Jenže paradoxně udeřilo doslova v hodině dvanácté na druhé straně - v čase 59:59 vymetl růžek Cikánkovy branky Goiš a vzápětí byl konec zápasu...

Branky a nahrávky: 4. Šlahař (Goiš, Malina), 39. Milan Procházka (Pala, Berger), 51. M. Kratochvíl (Zbořil), 60. Goiš (Šlahař)  – 7. Redlich (Kružík), 19. Kružík (Redlich), 31. Pekr (Štindl, R. Přikryl)

HC ZUBR Přerov: Šimboch (Klimeš) – Malina, Chmelíř, M. Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Berger – Plášek, F. Dvořák, M. Kratochvíl – Gago, Václavek, Navrátil. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Švihálek) – P. Hořava, Repe, Zelingr, Štich, Kehar, Štindl – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Machač, D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Zikmund, Kubík, Bláha. 

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí