Rytíř Kružík: Přítomnost Jágra je pro nás motivující

Byl poslán na rozehrání do Ústí nad Labem. V pondělí za Severočechy nastoupil naposledy a vstřelil dva góly svému Kladnu. Dnes večer vyjede na led opět v dresu Rytířů v utkání s Karlovými Vary (18.00 h.). Daniel Kružík věří, že střelecký prach nenechal na severu Čech.

Ústí v pondělí porazilo Kladno 6:0. Co jste to vyváděli? 
Rytíři, nebo Slovan? (směje se). Před Kladnem jsme si řekli, že se na Rytíře vytáhneme, že v zápase budeme makat a vydáme ze sebe všechno. Asi jsme tím Kladno zaskočili. Hned od začátku jsme hráli dobře a rychle jsme navíc vstřelili dva góly. Za posledních zhruba čtrnáct dnů odešel z Ústí základ týmu včetně trenéra, dost se to tam mění a já doufám, že se jim kvůli tomu nepřestane dařit.

Překvapilo vás Kladno tím, jak se mu v Ústí nedařilo?
Ze strany Kladna to byl určitě výjimečný zápas, kdy se klukům takřka nic nedařilo. Předtím mělo Kladno výborné zápasy a jistě na ně už dneska navážeme. Rytíři si vybrali den blbec a nám naopak vyšlo všechno, na co jsme sáhli...

V Ústí jste v zápasech trávil nepoměrně více času než předtím v Kladně. Čekáte, že teď, po návratu, si v utkáních připíšete větší část z celkového času?
V Kladně je jiná situace než v Ústí. Rytíři mají čtyři vyrovnané řady, které v zápase odehrají přibližně stejný čas kromě přesilovek a oslabení. V Ústí jsou takové lajny dvě, možná někdy tři. 

Probírá se v kabinách hodně téma Jágr?
V Ústí jsme se na tohle téma bavili a tady v Kladně samozřejmě nejvíc (usmívá se). Pro nás je přítomnost takového hráče a majitele v jedné osobě motivující. Ani ve snu mě nenapadlo, že si s ním ještě v téhle sezoně zahraju v jednom týmu. Těším se na to.  

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí