Rytíři ani tentokrát gól nevstřelili a s Energií padli

Ve šlágru kola přivítalo domácí Kladno na svém ledě hosty z Karlových Varů. Rytíři jejich náskok v tabulce nesnížili a po prohře 0:4 (0:0, 0:3. 0:1) vzrostla ztráta na druhou Energii na osm bodů.

Ve třetí minutě si obrovskou šanci připravil Tůma, ale jeho střela rozezvonila pouze pravou tyč! Středočeši měli možnost půlminutové přesilovky pět na tři, ale prosadit se nedokázali. Domácí byli v první třetině lepším týmem, a to i díky třem přesilovým hrám, které ovšem nejlépe bránící tým WSM ligy dokázal ubránit.

Ve druhé třetině se karta s přesilovkami obrátila. Po faulu Zikmunda dostali k dispozici Karlovarští pětiminutovou výhodu s jedním hráčem na ledě navíc. Po dalším nedovoleném zákroku Machače měli hosté dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou dokázali využít. Matic Podlipník vypálil tvrdou střelu od modré, do které vložil svoji hůl Jakub Flek a kotouč vymetl pavučiny v pravém horním růžku Cikánkovy brány. Kladno mohlo v následné přesilovce snížit, avšak karlovarský Martin Kohout se dostal do přečíslení dva na jednoho a zakončil k pravé tyči. Třetí gól Karlovarských už Jaromír Jágr neviděl, jelikož těsně před ním v tichosti opustil stadión. Ve zmatku před bránou se nejlépe zorientoval Daniel Vrdlovec, jenž zvýšil náskok svého týmu. Gól ale zřejmě platit neměl. Přibližně tři sekundy předtím posunul Jurij Repe branku, která tak nebyla na svém místě.

Ve 47. minutě byl dle rozhodčího, který dnes schytal pěknou spršku nadávek, podražen Beránek a sám poškozený proměnil trestné střílení. Kladno pokračovalo v trápení se s produktivitou. Gól nevstřelilo celkem sto třicet jedna minut a ze dvou zápasů má skóre 0:10! Možnost zlomit tuto kletbu budou mít hráči v sobotu na ledě Benátek nad Jizerou.

Rytíři Kladno: Cikánek – P. Hořava, Matula, Kehar, Štindl, Repe, Lenďák, Zelingr, Svedlund – Machač, Kubík, Strnad – Přikryl, Pekr, Kloz – Kurjanov, Tůma, Redlich – Kaut, Zikmund.

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Sičák, Krejčí, Rohan, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, Šenkeřík – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, Beránek – Šik, Tuominen, Gorčík

Branky a nahrávky: 29. Flek (Podlipnik, Balán), 35. Kohout (Sičák, O. Beránek), 38. Vrdlovec (O. Beránek, Skuhravý), 48. O. Beránek

Diváci: 2615

- voš -

 

varacihlediste

Fanoušky hostů zahřály góly jejich týmu

varacistrela

Hosté se do kladenské branky trefili čtyřikrát


Počasí Kladno

Předpověď počasí