Rytíř Jágr: Do 10 dnů bych chtěl začít trénovat

Jaromír Jágr poskytl po zápase prvního kola play off novinářům prostor pro dotazy.

Jak popíšete momentálně váš stav?
Kdybych byl lepší, tak samozřejmě nastoupím na celý zápas. Po nárazu, který jsem utrpěl asi před týdnem, se mi obnovilo zranění vnitřního vazu a menisku v koleni. Uvidíme, jak dlouho to bude trvat. Po rozhovoru s profesorem Kolářem jsme usoudili, že by se to mělo léčit. Zatím budu nastupovat na úvodní vhazování, nic jiného teď nezvládnu. Jsem rád, že vůbec můžu na ten led jít a ještě včera jsem nebyl rozhodnutý, zda dnes nastoupím. Věřím tomu, že se léčba bude zlepšovat a byla by škoda, když bych se uzdravil a my postoupili dál, abych si nezahrál.

Viděli jsme, že jste měl problém vyjít i schody k ledu...
To ano. Bylo to nepříjemný. Je to docela komplikované zranění, ale lepší se to každý den. Dnes jsem se byl „sklouznout“ na ledě.

Je tedy šance, že nastoupíte do případné baráže?
Kdyby ta šance nebyla, tak bych tohle nepodstupoval.

Při úrazu jste utrpěl i náraz do hlavy, řešil jste ho?
Tohle momentálně vůbec neřeším. Věděl jsem, že se zraněným kolenem budu mimo delší dobu. Hlava šla mimo, samozřejmě, ztratil jsem při nárazu vědomí. Díky tomu se to vše stalo. Udeřil jsem se mezi nosem a pusou. Víceméně jsem se „vypnul“ a bezvládně jsem padl na nohy a sedl jsem si na ně, tak utrpěl meniskus i vazy.

Vyjádříte se i k samotnému nárazu?
Za prvé jsem ho neviděl, za druhé jsem si odvykl z NHL, že takovéhle údery jsou vůbec možné. V NHL se tomuhle snaží zabránit, aby ke zraněním nedošlo. U nás to zatím prochází. Nečekal jsem ten náraz, ani jsem na něj nebyl připravený.

Jak bude probíhat vaše léčba po diskuzi s profesorem Kolářem?
Poradil mi nehrát a odpočívat. Pokud to bude možné a zlepší se to, počítám s tím, že do 10 dnů začnu trénovat. Možná se stane nějaký zázrak, možná to půjde dřív. Budu chodit pravidelně na rehabilitace k profesoru Kolářovi. Věřím tomu, že se to zlepší. Druhé kolo play off začíná za 14 dní a baráž za měsíc. Spousta času na uzdravení, když se tam dostaneme.

Přiletěli na vás i Travelling Jagrs, co vy na to?
Oni měli koupenou letenku už dlouho dopředu, takže mi nic jiného nezbývalo. Už jsem se s nimi viděl v předchozím zápase.

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí