Lukášův brejk: Prostějov v plné sestavě? Úplně jiné zápasy!

Vzpomínejte na sobotu 24. března. Co se dělo? Hrálo se poslední kolo základní části WSM ligy a Kladno v něm porazilo shodou okolností svého čtvrtfinálového soupeře, tedy Prostějov, vysoko 7:2. Má to ale háček. Jestřábi tehdy nehráli zdaleka v plné sestavě a tak je teď čtvrtfinále úplně jiným hokejem.

Rovnou musím říct, že jsem bohužel nemohl být na druhý čtvrtfinálový zápas přítomen, viděl jsem jen sestřih, takže nemohu tento zápas hodnotit. Mohu ovšem porovnat zápas s Prostějovem z 52. kola ligové části a první čtvrtfinále.

V play off za Jestřáby hrály opory jako je Jan Rudovský, Tomáš Nouza, Tomáš Divíšek nebo Jakub Neužil. Ti v sestavě během zmiňovaného sobotního zápasu, kdy se Rytíři radovali z výhry 7:2, nebyli. A právě s vyjmenovanými prostějovskými hvězdami už to bylo pro Kladno mnohem těžší.

I tak zopakuji, že Prostějov je mnohem hratelnějším soupeřem než Přerov. A to i v této plné sestavě. Dalo se čekat, že půjde o vyrovnané zápasy, ale přes Jestřáby se postoupit dá. Pokud ale Kladno chce do baráže, respektive do extraligy, musí porážet všechny soupeře v jejich plných sestavách.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí