Dukla uhrála s Kladnem těsnou výhru

Jihlava v osmnáctém kole Chance ligy dokázala udolat Rytíře tím nejtěsnějším rozdílem 2:1 (1:1, 1:0, 0:0).

Kladeňané využili hned na začátku třetiny přesilovku, když si Kružík šikovně počkal na přihrávku na vrcholu kruhu a propálil vše, co puku stálo v cestě. K vyrovnání se domácí dostali po chybě Rytířů. Ti se zbytečně sjeli v pěti před Cikánka a nechali za sebou mezi kruhy Váňu. Před ním už zívala odkrytá brána...

V šestadvacáté minutě opět Jihlavané potrestali špatné kladenské vykrytí prostoru před Cikánkem. Střelec gólu dostal spoustu času přesně zamířit... Ten samý hráč o chvíli později sám před brankou trefil jen gólmanův beton. Jestliže v úvodním dějství bylo Kladno většinu času lepší, pak Dukla projevila šikovnější práci s hokejkami. Srovnání skóre měl na holi Kružík, k rytířské smůle trefil tyčku. I přes nadějnou střelbu zvláště kladenských beků Nashe, Říhy či Zelingera, Brož už podruhé nekapituloval. 

V sobotu kladenští hokejisté hostí v derby pražskou Slavii (16.00). Poté následuje více než týdenní reprezentační přestávka.

Branky a nahrávky: 18. D. Váňa (T. Havránek), 26. Osmík (M. Hlinka, T. Havránek) – 5. Kružík (Vildumetz)

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – D. Váňa, Kajínek (A), L. Doudera, J. Pohl, Mareš, Štebih – D. Tůma, Werbik, Mandát – Anděl, Skořepa (C), Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, T. Havránek. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, P. Hořava (C), Zelingr, Kehar, J. Říha, Veber – Zikmund, Kubík, Svedlund – Vildumetz, T. Kaut (A), Kružík – Jelínek, Š. Bláha, Hajný – M. Bláha.

Diváků: 2848

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí