Rytíři porazili přerovské Zubry

Kladenští hokejisté po třech předchozích porážkách zdolali Přerov 5:2 (0:1, 2:1, 3:0).

Rytíři nastoupili do dnešního utkání ve speciálních vánočních dresech, které se budou zítra 20. prosince veřejně dražit od 18.00 hodin v kasinu Rebuy Stars v nákupním středisku Oáza.

Rytíři do zápasu ale nevstoupili dobře, už po 16 sekundách se dostali Zubři do vedení. Hosté převyšovali domácí ve střelách na branku a byli i důraznější.

I v úvodu druhé třetiny se podařilo Přerovu vstřelit gól. Rytíř Tomáš Plekanec však v oslabení ujel a stav snížil. Domácí to povzbudilo a k vyrovnání pomohla branka Jakuba Hajnýho.

V posledním dějství poslal Kladno do vedení Tomáš Plekanec. Zubři neudrželi emoce pod pokličkou a darovali Rytířům přesilovou hru, kterou sice domácí neproměnili, ale vzápětí Patrik Machač zvýšil náskok Kladna. Přerovští byli čím dál tím víc agresivnější a více faulovali. Ke konci třetiny zkoušeli hru bez brankáře, která se jim nevyplatila, a domácí kapitán zavěsil pátý gól do prázdné branky.

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu 22. prosince venku proti Českým Budějovicím od 17.00 h.

Hráči utkání: Tomáš Plekanec (Kladno) a Jakub Navrátil (Přerov)

Branky a nahrávky: 27. Plekanec (Machač), 30. Hajný (Jelínek, Filip), 41. Plekanec (Machač, Veber), 47. Machač (Vampola, Veber) 59. Strnad (Plekanec, Kehar) - 1. Tomi (Sikora, Novotný), 24. Navrátil

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Říha, Svedlund, Veber, Kehar, Volráb – Machač, Vampola, Zikmund – Strnad, Plekanec, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Jelínek, Filip, Hajný – Vildumetz.

HC Zubr Přerov: Klimeš (Šurý) – Mlčák, Novotný, Malina, Ferenc, Pala, Černý, Pohl – Sikora, Pšurný, Tomi – Procházka, Sýkora, Dvořák – Goiš, Hecman, Navrátil – Moučka.

Diváci: 1820

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí