Rytíř Vampola: S uzdraveným Jardou se naše přesilovky zlepší

S jasným náskokem vede týmovou tabulku kanadského bodování a ve svém věku je útočník Petr Vampola (36) pro Rytíře cennou studnicí hokejových zkušeností. Spolu s Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem se mají v play off stát triumvirátem, který dovede spoluhráče do vysněné extraligy. 

V minulých týdnech posílil Kladno útočník Tomáš Plekanec. V čem se podle vás jeho přínos pro mužstvo zatím nejvíc projevil?
Přišla velká posila. Takový hráč nám může nejvíc pomoci v play off. S ním můžeme snáze splnit náš cíl, postup do extraligy. Jeho pozitivní přínos je znát i v kabině. S ním se naše hra zvedl a v play off to bude, věřím, ještě lepší. 

V kterých momentech na ledě je znát, že ještě nedávno hrál v NHL?
Já se spíše soustředím na sebe, abych hrál nejlíp. Tomáš zase tolik času s námi není, abych mohl vyzdvihnout, které své prvky z NHL přenesl do zápasů Kladna. To je otázka hlavně pro naše mladé kluky, co si z jeho hry berou. Co je vidět na prvním pohled, je Tomášův profesionální přístup k hokeji! 

Zahráli jste si spolu několik přesilovek. Ovšem pořád jejich proměňování není podle představ fanoušků...
To je právě tím, že jsme zatím neměli moc času na nich ještě víc zapracovat. Věřím, že jakmile k tomu dostaneme větší prostor a uzdraví se Jarda Jágra, tak naše přesilovky zase budou úplně o něčem jiném. Mohlo by to být hodně dobré.

První ligu jste hrál i v minulé sezoně. Má nyní vyšší úroveň, je těžší ji hrát na špici tabulky?
Zkvalitnila se, ale já na tohle tolik nemyslím. Jsem rád za mladé hráče, že jich může první ligu hrát čím dál víc. Jak už jsem řekl, soustředím se na své výkony, abych je zlepšil, protože vnímám, že nejsou z mé strany ideální. 

Jan Murárik

vampoladve

Dvě největší hvězdy v dresu Rytířů


Počasí Kladno

Předpověď počasí