Rytíři porazili Horáckou Třebíč

Kladenští hokejisté porazili díky hattricku Jiřího Říhy Třebíč 4:2 (1:1, 1:0, 2:1).

Do zápasu vešly oba týmy velmi aktivně, nicméně první velikou šanci měl domácí Jakub Strnad, který prokličkoval mezi hráči, ale nezaskočil brankáře hostí. Ani druhá šance Rytířů neskončila gólem, až do třetice se dokázal trefit Říha. Třebíč měla k dispozici přesilové hry a ve třetí se jí podařilo stav vyrovnat.

Ve druhém dějství vytvářeli kladenští hokejisté tlak v útočném pásmu, hosté se sice dokázali z něj vymanit, ale faulovali a darovali domácím přesilovou hru na 4 minuty. Kladno dokázalo početní výhody využít a hosté odpověď do konce třetiny nenašli.

V poslední dvacetiminutovce se hrál i tvrdší hokej. Domácí opět využili početní výhodu, autorem hattricku byl Jakub Říha a následně čtvrtý gól vstřelil kapitán domácích Jakub Strnad. Horácká přece jenom dokázala stav upravit gólem Lukáše Vágnera. Ke konci utkání měli hosté k dispozici přesilovou hru, ale domácí si výhru pohlídali.

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu 12. ledna venku proti Frýdku od 18.00 h.

Hráči utkání: Jiří Říha (Kladno) a Lukáš Nedvídek (Třebíč)

Branky a nahrávky: 8. Říha (Machač, Zikmund), 31. Říha (Strnad, Vampola), 50. Říha (Vampola), 54. Strnad (Vampola) – 20. Brož (Kusko, Nedvídek), 56. Vágner

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Veber, Říha, Hořava, Zelingr, Romančík, Šesták – Strnad, Vampola, Svedlund – Redlich, Kaut, Kubík – Jelínek, Machač, Zikmund – Vildumetz, Filip, Kružík.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Svoboda) – Brož, Szathmáry, Vágner, Nedbal, Čejka, Bilčík, Furch – Vodný, Střondala, Zohorna – Kusko, Nedvídek, Psota – Malec, Král, Paták – Suss, Novák, Kratochvíl.

Diváci: 1394

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí